Măsuri de „Cod galben”

Comisia județeană pentru situații de urgență Suceava va monitoriza cursurile de apă din bazinele râurilor Bistrița, Suceava și Moldova, în condițiile avertizării hidrologice „Cod galben” și va acționa pentru asigurarea circulației pe drumurile din zona de munte unde există riscul producerii de polei.
 

Prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, a declarat, luni, că în cadrul Comisiei județene pentru situații de urgență s-au stabilit mai multe măsuri în cazul avertizării „Cod galben”, printre care monitorizarea cursurilor de apă din bazinele râurilor Bistrița, Suceava și Moldova. El a spus că s-a solicitat tuturor primăriilor să decolmateze șanțurile sau podețele obturate pentru a se evita producerea de inundații. Totodată, dl Onofrei a spus că se urmărește și asigurarea condițiilor pentru circulația rutieră, în special pe drumurile de munte, unde există riscul producerii de polei. El a precizat că se va asigura permanența comandamentelor locale pentru situații de urgență. Ministerul Mediului a trimis o avertizare hidrologică cu cod galben pentru mai multe prefecturi din țară, printre care și Suceava, potrivit căreia, începând de luni, de la ora 14, există riscul producerii de viituri pe versanți, torenți, pâraie, creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de atenție pe unele râuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: