„Educație pentru mass-media în școală“

Agenția de monitorizare a presei stă cu ochii pe… “fenomenul” OTV
La sfârșitul săptămânii tre-cute, Inspectoratul Școlar al Județului Suceava, în colaborare cu Agenția de Monitorizare a Presei, Casa Corpului Didactic “George Tofan” Suceava și Grupul Școlar “Ale-xandru cel Bun” Gura Humorului a organizat, la Gura Humorului, Conferința Județeană de Educație Civică cu tema Educația pentru mass-media în școală.
 

La întrunire au luat parte inspectorul general al IȘJ Lucian Lungu, Traian Duminică, director al CCD “George Tofan” Suceava, Mircea To-ma, Nicoleta Fotiade, din par-tea Agenției de Monitorizare a Presei, caricaturistul Mihai Pînzaru-PIM, publicistul humorean Nicolae Dărămuș, zeci de cadre didactice și elevi din întreg județul. Obiectivul evenimentul constă în crearea unui parte-neriat în vederea instruirii și educării elevilor suceveni pentru o raportare corectă la mass-media, atât în contextul producerii mesajelor în me-diul școlar, cât și în receptarea mediei, în general. “Cine este vinovat pentru moartea prințesei Diana? Fiecare dintre noi este. De unde a avut bani fotograful care o urmărea să-și cumpere motocicleta? De pe urma vânzărilor fotografiilor câtre public. Nu avem un public educat. Dar avem OTV, iar PRO TV, împreună cu Antena 1, urmăresc cu atenție OTV-ul pentru a vedea dacă este sau nu sancționat de CNA”, a spus dl Mircea Toma, reprezentant al Agenției de Monitorizare a Presei. Domnia sa a descris structura pe care o reprezintă ca fiind un “neuron iritat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: