Centenar Mihail Sebastian la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” poate fi vizitată începând de astăzi expoziția de carte semnată de scriitorul român Mihail Sebastian, de la a cărui naștere se împlinesc zilele acestea 100 de ani, informează scriitoarea Angela Furtună, printr-un comunicat.
 

Suntem invitați să călătorim prin „universul” acestui mare scriitor, rememorându-i titlurile din opera dramatică, nuvele sau romane precum „Jocul de-a vacanța”, „Ultima oră”, „Steaua fără nume”, „Fragmente dintr-un carnet găsit”, „Insula” „Orașul cu salcâmi” sau „Accidentul”. De asemenea, titluri de volume care cuprind publicistica autorului, referințe bibliografice, cercetări și restituiri de texte semnate de critică. Scriitorul Mihail Sebastian va fi evocat de Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” și în cadrul unui colocviu ce va avea loc vineri, 19 octombrie, în Sala de Arte „Elena Greculesi”, de la ora 13, manifestare dedicată de asemenea centenarului. “Directorul instituției, profesor Gabriel Cărăbuș, mizează pe capacitatea flexibilă a Bibliotecii Bucovinei de a găzdui expresiile tuturor culturilor și ale reprezentanților tuturor etniilor ce au contribuit și la creșterea monumentului limbii și al literaturii române, între care Mihail Sebastian se află la loc de cinste”, precizează scriitoarea Angela Furtună.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: