Comisie de verificare a conducerii Spitalului Județean

După schimbarea echipei de conducere, „lucrurile nu merg după cum ne-am așteptat” > Deși managerul își asumă toate riscurile, „s-ar putea să-l coste scaunul”, crede prefectul Orest Onofrei
Prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, a anunțat, marți, că a emis un ordin de înființare a unei comisii care să verifice activitatea conducerii Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, raportul urmând să fie trimis Ministerului Sănătății.
 

În același timp, Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Suceava a anunțat că a început o acțiune de audit la SJU Suceava. Dl Onofrei a declarat într-o conferință de presă că a dispus efectuarea controlului pentru că sunt prea multe comentarii publice privind activitatea conducerii și crede că Spitalul Județean a devenit scena a “tot felul de manevre, de interese imobiliare și de altă natură”. El a arătat că s-au făcut multe lucruri bune de la numirea, anul trecut, a economistului Costică Dăscăliuc în funcția de manager, dar că „lucrurile nu merg după cum ne-am așteptat să meargă după schimbarea echipei de conducere”. Dl Onofrei consideră că principala cauză a situației SJU Suceava este că au fost menținute aceleași persoane în funcții la compartimentele contabilitate, administrativ și juridic. „Echipa care nu a performat cu vechea conducere nu avea cum să aibă performanțe cu cea nouă. Nu poți continua cu aceiași oameni”, a spus dl Onofrei, care a subliniat că managerul își asumă toate riscurile și că “s-ar putea să-l coste scaunul”. El a menționat că raportul comisiei de control va fi transmis și Ministerului Sănătății Publice, care va lua o decizie. De menționat este că la solicitarea directorului executiv interimar al ASP Suceava, dr. Odette Nicolae, compartimentul de specialitate din cadrul instituției a început de marți o acțiune de audit la SJU Suceava. Acțiunea are ca scop analiza modului de utilizare a fondurilor alocate spitalului de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava, pre-cum și de la Ministerul Sănătății, pentru programe de sănătate și cheltuieli de capital. “Estimez că acțiunea se va desfășura pe o perioadă de cir-ca o săptămână, iar la finaliza-rea acesteia vom da publicității un raport care va conține concluzii și măsurile care se impun”, a precizat dna Nicolae. Verificările de la Spitalul Județean de Urgență Suceava intervin după ce presa locală a descoperit că spitalul a făcut economii de peste două milioane de euro la medicamente, materiale sanitare, hrană și re-parații curente, dar și în legătură cu situația determinată de tergiversarea înființării unui platou de investigații medicale de imagistică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: