În repetate rânduri

Susținând că este internat, Adrian Cășuneanu nu s-a prezentat la audierile comisiei de disciplină a Gărzii de Mediu

> În timp ce trebuia să fie sub îngrijire medicală spitalicească, comisarul-șef suspendat al Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu Suceava a trimis o cerere de amânare de pe un fax al unei balastiere din Iași
Consilierul șefului Comisariatului Național al Gărzii de Mediu, Codrin Lungu, cel care efectuat controlul la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, a declarat ieri că suspendatul comisar-șef al acestei din urmă instituții, pe motiv de nereguli în activitate, Adrian Cășuneanu, a evitat, în repetate rânduri, să se prezinte la Comisia de disciplină din Capitală, invocând probleme de sănătate.
 

Astfel, el ar fi trimis în București o cerere de amânare a audierii, potrivit căreia ar fi fost internat în spital. Aceasta nu a fost însoțită, însă, și de concediul medical, și, curios, deși dl Cășuneanu susținea că este sub îngrijire medicală spitalicească, „o asemenea cerere a fost remisă de pe fax-ul unei balastiere din Iași”. Dl Codrin Lungu spune că, în timpul controlului, s-au constatat deficiențe privind achiziționarea actualului sediu comun al comisariatelor județean și regional de mediu, „acesta aflându-se în afara orașului și neavând apă curentă și canalizare”. În plus, clădirea a fost cumpărată cu 6 miliarde de lei vechi de către un intermediar pentru ca, în curs de câteva zile, să fie achiziționată de Garda de Mediu cu 18 miliarde lei vechi. La întocmirea con-tractului de vânzare-cumpărare s-a precizat că imobilul este pe raza Sucevei, însă certificatul fiscal, din care rezulta că acesta este liber de sarcini, a fost eliberat de comuna Moara. „Deci este clar că acesta nu se află în municipiul Suceava”, a arătat dl Lungu, adăugând că doar o bucată de teren figurează înregistrată în municipiul reședință de județ. Codrin Lungu a amintit că, de câteva luni, DNA face cercetări pe numele lui Adrian Cășuneanu pentru abuz în serviciu, la verificările pe care el însuși le-a în-treprins la Suceava, relevându-se nereguli legate de comandarea și achiziționarea costumelor pentru comisarii de mediu. De asemenea, a subliniat consilierul șefului Comisariatului Na-țional al Gărzii de Mediu, Codrin Lungu, Adrian Cășuneanu es-te bănuit că ar fi „luat o parte” din salariile legale de merit de 20 la sută al comisariatelor județene și a transferat-o la Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu, personalului acestuia dându-i-se, contrar legii, stimulente de până 30 la 40 la sută din remunerația de bază. „Întrucât postul de comisar-șef regional de mediu a fost desființat, după audierea în comisie, dl Adrian Cășuneanu riscă desfacerea contractului de muncă”, a evidențiat consilierul Codrin Lungu. Pentru motivele amintite mai sus, Adrian Cășuneanu a fost suspendat din funcție în vară, locul lui fiind luat, ca interimar, de comisarul Constantin Huțupaș.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI