Propunere către ministrul educației

Școala din Păiseni să se numească „Ioan Grosaru”

Prim-vicepreședintele PSD Suceava, dl Cătălin Nechifor, a propus, luni, ministrului educației, ca școala generală din satul Păiseni să poarte denumirea „Ioan Grosaru”, în memoria militarului din această localitate care a murit în timpul unei misiuni în Irak, după ce a explodat muniția de la bordul transportorului blindat în care se afla.
 

Dl Nechifor a spus, într-o conferință de presă, că este „o datorie a ministrului sucevean al educației, Cristian Adomniței” să facă un asemenea gest pentru memoria „acestui erou al Sucevei”, care a fost și un foarte bun poet. El a mai spus că este „o asemănare cutremurătoare” între destinul poetului Ioan Grosaru și cel al lui Nicolae Labiș, amândoi fiind născuți în aceeași zonă, localitățile Păiseni și Mălini fiind despărțite de un deal. „Ultima poezie a lui Nicolae Labiș a fost «Pasărea cu clonț de rubin», în timp ce ultima poezie a lui Ioan Grosaru a fost «Pasărea de ceară». Este o asemănare care mă cutremură”, a spus dl Nechifor. El a mai arătat că Ioan Grosaru a lăsat în spate foarte multă poezie de foarte bună calitate ce ar trebui să vadă lumina tiparului. Dl Nechifor consideră că pentru acest poet care s-a sacrificat pentru țară ar fi „un gest de minimă recunoștință” ca școala din sat să poarte numele său.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: