În Programul de Vecinătate România – Ucraina

Proiect european de dezvoltare a zonei turistice Rarău – Obcinile Bucovinei – Masivul Ciornahora

Autorități locale din două regiuni ucrainene și din județul Suceava au lansat, sâmbătă, la Câmpulung Moldovenesc, un proiect finanțat de UE în cadrul Programului de Vecinătate România-Ucraina, ce prevede dezvoltarea zonei turistice Rarău – Obcinile Bucovinei și Masivul Ciornahora (Ucraina).
 

Proiectul, în care sunt incluse municipiul Câmpulung Moldovenesc, zece comune din zona de graniță din județul Suceava și șapte raioane din regiunile ucrainene Ivano Frankovsc și Cernăuți, are ca obiectiv principal dezvoltarea economică durabilă prin turism a micro-regiunilor Masivul Rarău – Obcinile Bucovinei din România și Masivul Ciornahora din Ucraina, prin valorificarea resurselor turistice specifice zonei Carpaților Nordici și realizarea unei cooperări transfrontaliere în turism. La lansarea proiectului a participat consulul general al Ucrainei la Suceava, dl Sergiy Nikshych, care a apreciat această colaborare între autoritățile locale din Ucraina și România în vederea promovării unui produs turistic comun. „Partenerii sunt aproape, unii lângă alții”, a mai spus consulul general. La rândul său, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, dl Gabriel Constantin Șerban, a arătat că prin acest proiect se pune în valoare potențialul turistic al zonei care este prea puțin exploatat și a subliniat că stațiunea Câmpulung Moldovenesc devine promotorul turismului în Carpații Nordici. El a spus că în cadrul proiectului va fi realizată o rețea IT și o bază de date turistice care va funcționa ca un dispecerat turistic on-line, cu terminale în fiecare localitate de interes turistic, dar că va fi înființat și un centru de informare și marketing turistic cu rol de administrator al bazelor de date. Totodată, proiectul prevede organizarea și monitorizarea activităților turistice din zonă și promovarea microregiunilor vizate ca zone turistice. Potrivit dlui Gabriel Șerban, în zona transfrontalieră vizată de proiect sunt aproximativ 500 de prestatori de servicii turistice, iar toată oferta turistică a zonei va fi valorificată sub o marcă unică pentru a penetra piața turistică pe nișe precis conturate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: