Administrația județeană se pregătește de iarnă

Consiliul Județean Suceava își face „vara sanie” și a adoptat, deja, primele măsuri de protecția drumurilor publice pe timp de iarnă, de combatere a lunecușului și înzăpezirii, încadrând căile de comunicație județene pe niveluri de viabilitate. Astfel, drumuri județene în lungime de 84,5 km sunt încadrate în nivelul întâi de viabilitate, aici intrând legăturile rutiere cu județele învecinate, ale zonelor populate între ele și care nu pot fi aprovizionate pe rute ocolitoare.
 

Totodată, în atenție sunt și drumurile către obiecivele industriale importante, ce trebuie alimentate cu ma-terii prime și înspre care trebuie să aibă acces forța de muncă. În primul nivel de viabilitate se încadrează și șoseaua spre Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava. Cel de al doilea nivel de viabilitate, de 538,6 km, include drumurile județene care leagă centrele de comune de orașele cele mai apropiate, centrele de comune între ele, precum și căile de comunicație care „înțeapă” drumurile naționale sau fac legătura cu frontiera de stat. În această categorie sunt cuprinse, inclusiv, șoselele de pe traseele turistice importante. Nivelul III de viabilitate, în lungime de 174 km, se referă la drumurile județene pe care se intervine cu mijloace locale sau doar în caz de necesitate. Având în vedere resursele financiare reduse, pe acestea se va acționa doar în situații deosebite sau numai la redeschiderea definitivă, adică odată cu desprimăvărarea. În fine, 294 km de drumuri județene se încadrează în nivelul IV de viabilitate, care are în vedere sectoarele cu trafic redus și în cazul cărora cheltuielile cu menținerea stării de viabilitate sunt mari și nejustificate din punct de vedere economic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: