Gavril Mîrza, președintele Consiliului Județean

Sistemul de sănătate nu va fi privatizat nici în următoarea jumătate de secol !

> Domnia sa a făcut această declarație pe fondul dezacordului Ministerului Sănătății față de inițiativa de înființare a unui platou de imagistică la Suceava și externalizarea respectivului serviciu

Președintele Consiliului Județean Gavril Mîrza cere ministrului sănătății, Eugen Nicolăescu, să rezolve operativ problemele legate de dotarea Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou” cu aparatură modernă de investigare. Solicitarea șefului administrației sucevene este urmare a unei adrese a Ministerului Sănătății prin care au fost respinse demersurile de externalizare a respectivului serviciu și înfi-ințare a unui platou de imagistică.

 

Aceasta, cu toate că deliberativul județean și-a dat avizul, votând și caietul de sarcini în vederea organi-zării unei licitații. Caiet care chiar a fost cum-părat de un număr de trei firme interesate. După corespondența de trei luni dintre cele două instituții, printr-un fax de zilele acestea, Ministerul Sănătății consideră brusc și surprin-zător „că această pseudo-externalizare nu se justifică”. Tot pe această cale, se arată că unitatea spitalicească suceveană va beneficia, de luna viitoare, de un aparat de radiologie RX Digital, repartizat prin ordin al ministrului Nicolăescu. Faxul mai informează și că, până la finele acestui an, Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava i se vor repartiza, în urma unor licitații, un computer tomograf și un echipament RMN. Însă, cum licitațiile durează luni de zile, conducerea Consiliului Județean și-a exprimat rezerva față de această ultimă promisiune, considerând că sucevenii vor continua să bată, în continuare, sute de kilometri până la Iași sau Bacău. „Am rugămintea la ministrul Nico-lăescu să clarifice, cât mai curând, aspectele legate de dotarea Spitalului Județean Suceava cu aparate de minimă necesitate pentru diag-nosticarea bolnavilor, astfel încât să se încheie plimbarea oamenilor, la Bacău și la Iași, pe proprie cheltuială. Nu pricep de ce ni s-a mai cerut avizul, dacă s-a avut în vedere această soluție”, a spus, într-o conferință de presă șeful executivului județean Gavril Mîrza. Domnia sa este de părere că din respectiva adresă se poate trage concluzia că toate serviciile, inclusiv cele legate de dotare, au tendința de a se concentra în jurul Ministerului Sănătății. „Astfel, în continuare, sistemul de sănătate din România nu va avea șanse de privatizare nici în ur-mătorii 50 de ani”, a conchis dl Mîrza.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: