La Rădăuți

Dublu vernisaj Radu Bercea

Miercuri, 1 august 2007, ora 14, la Galeriile de artă din Rădăuți va avea loc vernisajul a două expoziții ale aceluiași autor. Cunoscutul și apreciatul artist plastic Radu Bercea oferă iubitorilor de artă din localitate expoziția „Memoria retinei gulagului românesc” și o expoziție de grafică satirică, „Flit”, reunind un total 70 de lucrări, ultima referitoare la politica românească actuală și la personajele care o populează.
 

Despre „Memoria retinei gulagului românesc”, autorul ne spunea că „este o reflectare în oglindă a unei perioade din viața mea. Este o pagină a tinereții mele. Este de fapt o confesiune a mea în fața tine-rilor, a oamenilor, cu dorința de a ierta, dar a nu uita ceea ce s-a întâmplat atunci. Pentru că eu nu acuz pe nimeni. Și chiar dacă istoria se repetă, așa ceva nu trebuie să se mai întâmple. De aceea expoziția se adre-sează mai ales tineretului, care cunoaște mai puțin din ceea ce s-a întâmplat atunci, cu toate că nu știu dacă tinerii mai sunt interesați de trecutul imediat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: