Sucevenii dau dovadă de „spirit de conservare“

este de părere șeful Ambulanței, având în vedere că nu sunt multe solicitări pe această vreme
Directorul Serviciului Județean de Ambulanță, dr. Daniel Martiniuc, a remarcat ieri că sucevenii dau dovadă de „spirit de conservare” și au urmat recomandările medicilor de a evita efectele nedorite ale caniculei, fiindcă Ambulanța nu s-a confruntat cu astfel de cazuri în această săptămână.
 

Dr. Martiniuc a spus că doar sâmbăta trecută au fost 5 persoane care au leșinat pe stradă din cauza căldurii, fiind vorba de boschetari și bătrâni cardiaci, care au avut nevoie de intervenția cadrelor de pe salvare. Având în vedere vremea, în continuare, cu temperaturi ridicate, precum și manifes-tările cultural-artistice din Suceava care vor atrage lumea în stradă, directorul SJA face niște recomandări: „Vremea caniculară poate produce unele dereglări ale organismului, în special bătrânilor și copiilor, de aceea este nevoie ca ei să aibă asupra lor o sticlă cu apă, pentru a evita deshidratarea. Atunci când se expun la soare, oamenii trebuie să poarte o îmbrăcămin-te ușoară, iar pe cap doamnele să aibă pălărie albă, iar domnii, șepci ușoare. Persoanele în vârstă trebuie să caute umbra. Nu este recoman-dat ca după mese copioase să existe o expunere prelungită la soare, aceste mese sunt contraindicate chiar când se stă la domiciliu, pentru că există efectul de seră: căldura se adună în casă, camera nu se poate aerisi cum trebuie și apar efecte secundare care sunt imperceptibile. În această perioadă trebuie consumate mai mult legume, fructe, carne ușoară, de pasăre sau pește. De asemenea, fiecare trebuie să respecte siesta de după amiază”. Dr. Martiniuc spune că Ambulanța este pre-gătită cu medicamente și mașini de urgență, astfel că, dacă este cazul, se va putea interveni în timp util. În ce privește corturile pe care ASP le va pune la dispoziția SJA pentru amenajarea unor puncte de prim-ajutor, dr. Martiniuc a precizat că unul dintre ele va fi amplasat la Burdujeni, iar celelalte la Cetate și în centrul Sucevei, cel mai probabil în parcul din fața Prefecturii, pentru a fi la umbră.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: