Pentru centrele de asistență socială

Fonduri doar până în octombrie

„Sper să găsim înțelegere la Ministerul de Finanțe pentru o rectificare, întrucât, altfel, orice am face, intrăm în faliment”, a declarat Stela Acatrinei, vicepreședinta Consiliului Județean

Din luna octombrie, cele 43 de centre de asistență socială pentru copii și 5 pentru adulți din județul Suceava ar putea rămâne fără finanțare. Anunțul a fost făcut ieri, într-o conferință de presă, de către Stela Acatrinei, vicepreședinta Consiliului Județean, care a precizat că fondurile prinse în buget cu această destinație mai ajung doar până la finele lunii septembrie. „Aceasta ar însemna că, din octombrie, ar trebui să închidem porțile și să plecăm în concediu până în decembrie”, a spus adjunctul șefului executivului județean.

 

Conducerea Consiliului Județean a înaintat Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava o adresă prin care solicită ca, la rectificativul ce va fi operat la finele lunii, județului Suceava să i se aloce 300 milioane lei pentru echilibrarea bugetelor locale și 49 mili-oane lei în vederea asigurării funcționării aparatului propriu al Consiliului Județean și a instituțiilor din subordine. Dna Acatrinei spune că doar la Direcția de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului este necesară o sumă de 32,2 milioane lei, dintre care 10,3 milioane lei în vederea asigurării cheltuielilor cu drepturile salariale și a celor materiale, iar 21,9 milioane lei în scopul efectuării plății drepturilor persoanelor cu handicap și ale însoțitorilor acestora. Vicepreședinta Con-siliului Județean arată că, față de cifrele din fundamentarea de buget din iunie 2006, jude-țului Suceava i s-a repartizat doar 55 la sută din suma me-nită asigura buna funcționare în acest an. Fondurile sunt mai mici chiar decât bugetul anului anterior, în condițiile înființă-rii unor noi unități de protec-ție socială, creșterii prețurilor la utilități și majorării aloca-ției de hrană pentru asistați. „Sper să găsim înțelegere la Ministerul de Finanțe pentru o rectificare, întrucât, altfel, orice am face, intrăm în fali-ment. Situația este destul de îngrijorătoare, și trebuie să recunoaștem că aceasta este ultima soluție”, a explicat dna Stela Acatrinei. Pentru o lună de funcționare Direcția de A-sistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului, cu uni-tățile din subordine, are ne-voie, în medie, de peste 7 mili-oane lei. În sistem sunt cu-prinși aproximativ 1200 de minori și circa 800 de adulți, personalul instituției fiind dimensionat la același ordin de mărime.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: