Sărbătoarea limbii germane la „Petru Rareș“

Limba germană a fost miercuri „vedeta” Colegiului Național „Petru Rareș”, întrucât, în aula colegiului, 12 elevi din clasa de bilingv-germană au primit oficial Diploma DSD, de certificare a cunoștințelor de limbă germană, din partea Republicii Federale Germania.
 

Potrivit directoarei colegiului, Daniela Dungeanu, este a doua serie de elevi care primește această diplomă, primii 14 obținând-o anul trecut, tot în cadru festiv, ei fiind singurii elevi din județ cu acest atestat. Prof. Anca Zaharia ne-a informat că cei 12 elevi sunt în clasa a XII-a, iar pentru a putea obține o astfel de diplomă trebuie să fi parcurs circa 700 de ore de germană. Acești elevi fac parte din singura generație dintr-o clasă care pe jumătate e bilingv-germană, cealaltă fiind bilingv-franceză. Certificatele de limbă au fost înmânate de dna Ursula Breuel, consultant de specialitate pentru limba germană, care a remarcat că momentul de ieri poa-te fi considerat unul „istoric”, mai ales pentru faptul că are loc după intrarea României în UE. Dna Breuer a precizat că, de la anul, aceste diplome vor avea un alt format. „Sper că a-ceastă diplomă are o mare va-loare pentru fiecare elev. La noi, în Germania, există obi-ceiul să se așeze diplomele du-pă oglindă. Voi să nu le intro-duceți după oglindă și să le fo-losiți pentru a obține o bursă în cadrul unui program de schimb de profesori, pentru a accesa o universitate sau folo-siți-o pentru a obține un loc de muncă într-o firmă care are relații bune cu Germania. Fa-ceți ceva cu performanța ates-tată de acest certificat”, a în-demnat elevii dna Breuel. La C.N. „Petru Rareș”, lim-ba germană se studiază de 7 ani, mai întâi în regim inten-siv, apoi în clase bilingve, fiind singura școală din județ în care există clase bilingve de germană. După cum a precizat inspector de engleză-germană prof. Dana Postolache, au fost 2 elevi care au plecat din școa-lă cu câte două atestate de lim-bă. „Este ceea ce trebuie încu-rajat din ce în ce mai mult, să plece cât mai mulți elevi cu două diplome de limbă, spre facultăți și spre piața muncii”, a precizat prof. Postolache.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: