De ce m-ați dus de lângă voi…

…trei, doi, unu! Și… Basta: Măria Sa Școala (care școlește) s-a cam gătat! Vorbă să hie. Că taman de-acu începe greul, EMOȚIA! Luni, pornește Admiterea, la a IX-a; iar mai sus, Bac-ul. Un pic mai încolo. Școala se cam termină, dar misia ei… abia de începe. Și viază tot timpul. Humuleșteanul șturlubatec știa el ce vorbește, tranșând cu mâna lui de meseriaș talentat căprăriile, rânduielile dintotdeauna: calul să tragă, popa să citească, iar pughibalele, dracii & dragii de copchii, să se joace. Nimic mai mult, nimic mai puțin.
 

Dumitru Brădățan

Vacanța începe cu săptămâna asta! VIVAT! Dați Caesar-ului ce e al… copiilor! Dați atuncilea verde, iubiți prichindei & adolescentime, …scârboaselor manuale și luați serios în primire delicii reavene pe coclaurii și tihărăile patriei. Cu foc și noroc, cu pururea joc, în ferice… călătorii (și’n visare bună), spre a vă îmbunătăți la arsenalul ludic cu zestrea experiențelor bucuroase. Că dacă-i ordin, cu plăcere. Și cu din acestelea isprăvi și comédii, savurate numai la vârsta asta, nu vă veți mai întâlni, nu le veți mai pupa niciodată. Că nu ne scăldăm de două ori în același râu, nu!? Fiți purtătorii nemiloși de zâmbet, într-o țară tristă, vai, plină de humor. Iar prețuit-neprețuitei dăscălimii, cocoșate de poverile catedrei (Creatorul a știut pe cine pariază!) să furajeze, și pe mai departe, cu negrăită umanitate, sălbăticiunile încredințate spre luminare, purtare de grijă și sporită creștere. Că… se merită! Totuși. Este trist în lume… Da, da’ Dl Trandafir trăiește, în vreme ce toți baștanii părelnici ai timpului au răposatără. Demult. Demultișor! Și pururea. Își mai aduce aminte de ei cineva?! Auz?!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: