Termoficarea

15 milioane lei pentru Suceava

Deliberativul municipal sucevean a votat rectificarea bugetului local cu suma de 15 milioane lei. Aceasta, după ce prin HG nr. 409/2007 a fost aprobată repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru retehnologizarea, modernizarea și dezvoltarea sistemelor centralizate de producere și distribuire a energiei termice. Potrivit edilului-șef Ion Lungu, o bună parte din sumă va lua calea reabilitării punctelor termice, pentru acest an fiind propuse lucrări la 8 asemenea obiective din reședința de județ.
 

Termica propune repartizarea pe următoarele două trimestre a sumei în cauză, respectiv 7 milioane lei în trimestrul trei și 8 milioane lei în trimestrul patru al anului. Prin hotărârea de guvern amintită, județului Suceava i s-au alocat un total de 17,5 milioane lei. Suma de 15 milioane lei a fost orientată înspre modernizarea instalației de desprăfuire electrică de la cazanele 1 și 2; modificarea instalației de evacuare a cenușii; modernizarea sistemului de termoficare în municipiul Suceava și modernizarea instalațiilor de alimentare electropompe cu utilizare convertizoarelor statice de frecvență. Câmpulung Moldovenesc a primit 1 milion lei pentru reabilitarea circuitelor secundare și a celor de distribuție, dar și în vederea procurării de echipamente. La Rădăuți au ajuns 1,5 milioane lei, sumă destinată reabilitării și modernizării puntelor termice, reabilitării circuitului de termoficare și înființării unei centrale de cogenerare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: