Ucrainenii din Suceava și Botoșani

Cu frunțile plecate la bustul poetului Taras Șevcenko

Ucrainenii din județele Suceava și Botoșani au or-ganizat, la sfârșitul săptămânii trecute, o serie de manifestări pentru marcarea a 193 de ani de la nașterea poetului Taras Șevcenko. La evenimente au luat parte alături de organizatori – președintele Uniunii Ucrainenilor din România – Ținutul Bucovina, Ioan Bodnar – invitați de seamă, precum deputatul Ștefan Buciuta, reprezentantul ucrainenilor în Parlamentul României, viceconsulul Ucrainei la Suceava, Mihail Lenkov, din partea Consiliului Județean Suceava, consilierul Ovidiu Milici, reprezentantul Consiliului Local Suceava, Viorel Seredenciuc, precum și reprezentanți ai organizațiilor de ucraineni din județele Botoșani, Galați, Maramureș.
 

Acțiunile au început la Negostina, unde au fost depuse coroane de flori la bustul poetului ucrainean. Delegația din Ucraina a fost întâmpinată, la școala din Negostina, cu pâine și sare. Invitații s-au îndreptat apoi către bustul poetului, unde, înainte de a depune coroanele, au ascultat Imnul României, apoi cel al Ucrainei. Elevii școlii din Negostina au recitat poezii de Taras Șevcenko. Ucrainenii prezenți la manifestarea omagială și-au plecat frunțile în fața bustului poetului lor național, în semn de respect și recunoștință. Manifestările au continuat apoi în Căminul Cultural Mihăileni, județul Botoșani, cu un program literar-artistic. Au urcat pe scenă ansambluri artistice și artiști amatori din regiunile Ternopil și Cernăuți – Ucraina, precum și din județele Suceava și Botoșani. „Anul acesta sărbătorim marele poet ucrainean Taras Șevcenko, atât în județul Suceava, cât și în județul Botoșani. Publicul are prilejul să vadă cum îl sărbătoresc ucrainenii pe marele lor poet național. Uniunea Ucrainenilor din România deschide anul calendaristic cultural cu sărbătoarea lui Mihai Eminescu, în luna ianuarie, iar în luna martie îl sărbătorim pe Taras Șevcenko. Pentru noi este o dublă bucurie”, ne-a declarat Ioan Bodnar, președintele Uniunii Ucrainenilor din România – Ținutul Bucovina.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI