De la festivaluri, la târguri

– În perioada ce vine vor fi organizate manifestări menite să pună în evidență „emblemele” bucovinene, anunță ministrul Gheorghe Flutur
– În octombrie, „Târgul merelor”, la Fălticeni
După ce Târgul lăptarilor de pe 1 octombrie, de la Câmpulung Moldovenesc, unul dintre cele mai mari din țară, a fost considerat un succes, ministrul agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale, Gheorghe Flutur, a declarat că acest gen de manifestări va căpăta caracter de generalitate în județul Suceava. Domnia sa a anunțat că, luna aceasta, va avea loc „Târgul merelor”. Manifestarea va fi organizată la Fălticeni, „oraș care are istorie în domeniul creșterii pomilor fructiferi.
 

„Am trecut de la festivaluri la târguri, pentru ca în cadrul acestora să se poată întâlni oameni de afaceri între ei, precum și cu specialiști care să-i învețe ce investiții să facă în perioada următoare, întrucât vor fi disponibilizate importante fonduri în acest sens”, a spus ministrul, adăugând că la Vatra Dornei se va ține un târg al lemnarilor. Un târg cu specific va avea loc și la Rădăuți, pentru promovarea, printre altele, a renumitei afinate rădăuțene. De asemenea, între Crăciun și Anul Nou va fi lansat, la Gura Humorului, „Târgul cultural de turism folcloric”. „Există în Bucovina o serie de embleme care trebuie puse în valoare și, de aceea, trebuie să atragem câți mai mulți oameni de afaceri și turiști”, a menționat Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: