PSD Suceava 2020

„Nonviolență prin artă”, la IPJ Suceava

Elevii Liceului de Artă „Ciprian Porumbescu” au expus în holul poliției sucevene 58 de lucrări ale căror mesaj vizează efectele factorilor nocivi și antisociali ce generează violență în rândul tinerilor 58 de lucrări ale elevilor Liceului de Artă din Suceava au putut fi vizionate ieri pe simezele montate în holul Inspectoratului de Poliție Județean. Au fost expuse, de fapt, 58 de viziuni pe tema „Nonviolența prin artă”, mesaje cu care copiii și tinerii artiști suceveni au intrat într-un real parteneriat alături de polițiști – o combinație fericită de artă în cea mai pură formă și lege. Scopul partenerilor a fost unic, acela de a prezenta efectele nefaste ale factorilor nocivi și antisociali, ce generează violență și ai căror victime pot fi ușor, copiii.
 

Manifestarea-concurs, unică până acum, pe care compartimentul de profil al IPJ a vrut-o inclusă în programul, aflat în desfășurare, de prevenire a violenței generate de consumul de alcool, s-a bucurat de prezența artistului plastic Mihai Pînzaru-PIM, de cea a comisarului-șef Mircea Smoleac, prim-adjunct al comandantului IPJ, de cea a subinspectorului Daniela Todiruț, șeful Compartimentului de Prevenire, de cea a subcomisarului Cristian Papuc, șeful serviciului de management organizatoric, a ofițerului de presă, inspector principal Alin Botezatu, de cea a profesorilor de la Liceul de Artă și bineînțeles a elevilor ce au creat inspiratele lucrări. Dat fiind calitatea deosebită a lucrărilor de pictură, colaje, grafică sau desen, partea cea mai dificilă a fost alegerea celor câștigătoare. În afară de faptul că toți participanții – elevi de la clasele a III-a până la a XII-a au primit diplome de merit, excelențele au fost adjudecate conform deciziilor juriului. La clasele III-IV, premiul întâi a fost o-ferit Mariei Barac, premiul doi – Greti Jug și premiul trei – Manuel Lupu. La clasele V-VII, prima distincție a fost oferită lui David Cârțu, cea de a doua – Simonei Buliga, iar a treia, lui Mihăiță Barbacariu. La clasele IX-XII, „lupta” a fost cruntă, dar premiul întâi a fost câștigat de Cătălin Coșarcă. Imposibil de departajat, premiul doi a fost „împărțit” de doi participanți, Alexandra Floare și Ion Bozomală, în timp ce premiul trei a fost adjudecat de Cristina Nistor. Presa suceveană a avut lucrarea ei preferată, cea a Anei Maria Levițchi, premiată de asemenea de juriu. Câștigătorii au fost recompensați nu numai cu diplome de excelență, ci și cu premii în bani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: