Zilele Francofoniei la Suceava

Zilele Francofoniei la Suceava (ediția a X-a) – organizate de Universitatea “Ștefan cel Mare”, Catedra de limba și literatura franceză, Departamentul de relații internaționale, cu susținerea Ambasadei Canadei la București și a Ministerului Educației și Cercetării – se desfășoară între 16 și 29 martie, cele mai multe acțiuni fiind concentrate în săptămâna ce urmează. Prefațate de masa rotundă intitulată “Les Arts au feminin” și lansarea nr. 2-3 al revistei “La Lettre R “, manifestările continuă în săptămâna ce urmează. Luni, de la ora 10, ne-a informat dna prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, șefa Catedrei de franceză, are loc seminarul “La Francophonie aujourd’hui”, urmat (la ora 12) de vernisajul expoziției de fotografie “Un autre nord”, realizat în colaborare cu Asociația “Printemps roumain” din Lille; în aceeași zi, de la ora 18, Cine-club.
 

În zilele de 22, 23, 27 și 29 martie, sunt programate dezbateri asupra imaginarului francofon – reuniuni de lucru ale Centrului de cercetări “Interlitteras” și un ciclu de conferințe susținute de prof. Michel Beniamino (Universitatea din Limoges) și Michael Collot (Universitatea Paris III), invitați de onoare. În zilele de 23, 24 și 25 martie, se desfășoară Seminarul internațional organizat de Centrul de cercetare “Analiza discursului: text, discurs, comunicare”. Invitat de onoare este prof. Dominique Maingueneau (Uni-versitatea Paris XII Creteil), care va susține și un ciclu de conferințe. Balul Francofoniei la Suceava este programat, de la ora 19, la data de 24 martie, în holul central al Universității. Reamintim că, în deschiderea Balului, baritonul Andras Chiriliuc, acompaniat de pianistul Ionuț Ciubotaru, va susține recitalul “Chansons”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: