Elevii suceveni luptă pentru Europa

Concursul pe echipe se adresează tinerilor liceeni, iar premiile sunt deosebit de atractive La mijlocul săptămânii (miercuri după-amiază) a fost lansat oficial, și pe raza județului Suceava, proiectul Delegației Comisiei Europene în România “Europa la liceu”. Ajunsă la cea de-a III-a ediție, manifestarea se bucură an de an de o atractivitate tot mai mare, mai ales că nici premiile pentru cei mai buni nu sunt de ocolit. Acțiunea a fost organizată de Fundația “Ana”, care este și singurul consultant pe județ al proiectului, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Organizatorii au ales ca punct de start Colegiul Național “Petru Rareș” din municipiul reședință de județ. În ansamblu, proiectul se bazează pe un parteneriat cu organizații de tineret din toată țara, care vor organiza sesiuni de pregătire în licee.
 

Conform organizatorilor, în edițiile anterioare s-au desfășurat în toată țara peste 700 de sesiuni de training, la care au participat mai mult de 16.000 de elevi. “Obiectivul acestui program este expunerea la informația europeană a unui număr cât mai mare de tineri, printr-o competiție ce va stimula munca în echipă și le va recompensa creativitatea” ne-a declarat dl Nelu Todi-reanu, președintele Fundației ANA . În acest an, tema con-cursului este “Europa. Filmat în România”. Astfel, liceenii sunt invitați la un exercițiu de comunicare vizuală prin care trebuie să surprindă pe film Europa de lângă ei. Pentru rezultate cât mai bune, elevii vor beneficia și de sesiuni de pregătire sau se pot înscrie în concurs și obține materiale informative de pe site-urile www.fundatia-ana.ro si www.europa-la-liceu.ro. Cele mai interesante proiecte vor fi premiate în luna mai în București, premiul I constând în câte un I-pod pentru fiecare membru al echipei învin-gătoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: