Speranță îndreptățită

N-aș vrea să plictisesc pe nimeni prin revenirea mea cu aceste rânduri, de altfel promise, referitoare la situația intervenită în legătura cu municipiul reședință de județ, prin anularea primului autobuz de dimineață. Relatam despre aceasta în articolul „Altceva mai rău nu ne trebuia” (publicat în ziarul ”Crai nou”, în decembrie 2005). Acum voi reveni cu precizări necesare. În ultimii ani, ca urmare a bunăstării facilitate de tăierea și vinderea în stare brută a copacilor sau prin prelucrarea buștenilor în scândură (lucru făcut uneori și prin unele ilegalități), în comună, pe drept cuvânt, prin îmbogățirea oamenilor, există mai multe autoturisme personale decât biciclete! Mulți tineri și-au cumpărat mașini chiar luxoase, cu banii câștigați la muncă în străinătate. În anumite zile însă, și când au treburi la oraș, acești deținători de autoturisme, pentru a obține banii necesari cumpărării benzinei și cheltuielilor de altă natură, „suflă” călătorii de sub nasul șoferilor. Evident, acestora le-a scăzut clientela, deci și câștigul, motivându-și nerentabilitatea cursei de dinaintea zorilor cu lipsa clienților.
 

Se zvonește că abia la primăvară vor repune autobuzul respectiv în circulație. Din punct de vedere financiar, au o scuză. „Mulți au mașini personale, să se descurce”, zic ei. Stau însă și mă întreb, câți, deoarece mulți locuitori sunt nevoiași și-și câștigă existența doar prin munca în gospodărie, care se știe ce randament are! Acestora nu le permite buzunarul să plătească 50 lei RON, pentru o deplasare cu o mașină particulară până la Suceava și înapoi. Oricum, autobuzul era ceva sigur și mult mai ieftin; cu el oamenii ajungeau și-și rezolvau problemele de interes personal în aceeași zi. Este oare neapărată nevoie să așteptăm până-n primăvară sau până cine știe când, pentru a ne deplasa cu autobuzul, acum, anulat? Poate nu. Și sperăm că, în privința doleanței noastre, lucrurile vor intra cât mai degrabă pe făgașul normal. DECEBAL ALEXANDRU SEUL, Izvoarele Sucevei

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: