Un tânăr sucevean a fost arestat pentru tentativă de omor

La sfârșitul lunii octombrie, Emil Valentin Andrișan, zis “Prună”, de 18 ani, l-a lovit în cap cu un ciocan și era să-l omoare pe Cezar Ștefan B., de 17 ani > După ce a comis fapta, tânărul a fugit în Danemarca, dar, prins fără acte, a fost returnat în țară > La propunerea procurorilor suceveni, el a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile Emil Valentin Andrișan, zis “Prună”, din Suceava, de numai 18 ani, va sta 29 de zile în arest preventiv, acuzat de tentativă de omor calificat. Trimiterea lui în judecată s-a făcut la două luni după comiterea faptei, pentru că Andrișan o “tăiase” în Danemarca, încrezător ca va scăpa de răspundere penală. În noaptea de 22 spre 23 octombrie, tânărul l-a lovit cu un ciocan în cap pe Cezar Ștefan B. de 17 ani, acesta din urmă, cu viața atârnând de un fir de ață, ajungând pe mâna neurochirurgilor care l-au sa-vat.
 

Întâmplarea s-a petrecut în fața unui magazin de pe strada Rulmentului, agresorul fiind în zonă să răzbune un amic ce o încasase la un chef cu “prietenii”. Emil Valentin Andrișan, zis “Prună”, venit special de acasă cu ciocanul, chitit să altoiască pe cineva, s-a repezit la Cezar și la bătut bine, la început cu pumnii și picioarele, lovitura cu ciocanul rezervându-i-o la final, exact în moalele capului. Cezar Ștefan B. a avut zile și a ieșit din îngrijirea doctorilor cu circa o săptămână în urmă, dar va avea nevoie de o lungă perioadă de recuperare. După tentativa de omor, agresorul a stat în Danemarca numai două săptămâni, după care a fost prins de autorități fără documente legale și returnat în țară. Pe aeroport la București, „Prună” a intrat imediat în custodia autorităților și a fost escortat ulterior la Suceava. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava l-au “pupat” de bun venit și l-au luat la în-trebări despre cele întâmplate la sfârșitul lui octombrie. Pe măsură ce au venit și răspunsurile din partea fugarului, se contura și rechizitoriul procurorilor, care au propus recent arestarea lui Andrișan. Tânărul sucevean, până acum fără antecedente penale, este cercetat și în cazul unei tâlhării. El ar avea însă asigurați, în caz că va fi găsit vinovat de tentativă de omor calificat, maxim 12 ani și jumătate de pușcărie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: