Punct final pentru dosarele Legii „Flutur”

Subprefectul Ștefan Alexandru Băișanu a anunțat încheierea, începând cu finele lui noiembrie, a acțiunii de depunere a revendicărilor la Legea nr. 246/2005 a fondului funciar, cunoscută ca Legea „Flutur”. Domnia sa a precizat că, până acum, au fost deja analizate numeroase documentații, acestea fiind soluționate favorabil. Mai ales grație faptului că structurile abilitate de la nivel local au fost atenționate să nu trimită dosarele incomplete la Comisia județeană.
 

„Dacă acestea nu sunt complete, noi vom fi nevoiți să le dăm negare. Și atunci, din cauza unei hârtii, omul poate să piardă totul”, a spus subprefectul, adăugând că s-au întâmpinat greutăți la obținerea actelor doveditoare de la Arhivele naționale sau de la Registrul agricol. La nivelul județului Suceava au fost depuse, în total, cu mult peste 20.000 de cereri. Dintre acestea, până la 12.000 de solicitări au fost formulate pentru revendicarea a în jur de 22.000 ha de teren agricol, în timp ce 8000 de solicitări au în vedere obținerea a aproximativ 271. 000 ha de pădure. În vederea aplicării întocmai a prevederilor legilor proprietății, au fost inventariate toate suprafețele administrate de Agenția Domeniilor Statului. În cazul suprafețelor împădurite, s-au verificat toate perimetrele retrocedate, cât și cele ce urmează a fi restituite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: