Baladă socială la Ciprian Porumbescu

Moștenirea culturală nu ține deloc de foame urmașilor marelui compozitor bucovinean, mai ales că banii dați la rectificativ sunt „firimituri”
La Ciprian Porumbescu, rectificarea de buget este așteptată ca pâinea caldă. Contabilul executivului local, dna Elena Rusu, ne-a declarat că, potrivit calculelor făcute la județ și repartizării sumelor primite de la bugetul de stat, comuna ce poartă numele compozitorului s-a ales doar cu firimituri. Distinsa doamnă ne-a precizat că din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, la „porumbeșteni” au ajuns fonduri de-a dreptul impresionante de doar… 470,5 milioane lei. Aproape să intre în pământ de rușine, dar și de insatisfacție diriguitorii administrativului, mai ales că sunt de-a dreptul intimidați de vecinul de pe listă, comuna Ciocănești.
 

Care se laudă cu un tain de trei ori mai mare, respectiv de 1,69 miliarde lei vechi. Contabila ne-a informat că banii, așa puțini cum sunt, vor fi chibzuiți cu strictețe. Prima dată vor fi asigurați combustibilii pentru școli și primărie, după care vor fi plătite datoriile la „curent”, telefon și alte cele și vor fi date salariile personalului din administrație. Marea nemulțumire însă o reprezintă lipsa banilor pentru ajutoare sociale, o scăpare de proporții a ultimei rectificări naționale a bugetului. Mai ales că Ciprian Porumbescu se „laudă” cu un consistent număr de asistați social. Aceștia nu și-au luat drepturile din luna septembrie, iar, din rațiuni lesne de intuit, îndreptățiții dau semne de nervozitate. Lucru neblamabil, dar, pe de altă parte, nici funcționarii nu au nici o vină…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: