Cumpărătorii Fibratin Cornu Luncii și-au încălcat angajamentele luate la privatizare

Pentru că nu s-au prezentat la APM pentru solicitarea unui nou aviz de mediu, comisarii județeni de mediu le-au dat o amendă de 75 milioane lei vechi Ca urmare a unei adrese a APAPS, comisarii județeni de mediu au verificat avizul de mediu dat la privatizarea societății comerciale Fibratin S.A. Cornul Luncii, fosta topitorie de in și cânepă. Acțiunile societății au fost cumpărate, în urmă cu câțiva ani, de o firmă din Pașcani și, cu toate că avizul de mediu eliberat atunci de autoritățile de mediu sucevene avea prevederi foarte clare, acestea nu au fost duse la capăt. La controlul efectuat, administratorii Fibratin au invocat faptul că societatea nu a funcționat cu vechea tehnologie, obiectul de activitate fiind schimbat.
 

Comisarul-șef județean de mediu, Elena Cristina Cojocaru, ține să precizeze că aceasta nu reprezintă o scuză, noua conducere trebuind să anunțe reorientarea la Agenția pentru Protecția Mediului, instituție ce urma a elibera un alt aviz, în concordanță cu proaspăta activitate desfășurată. Drept urmare, comisarii de mediu au prescris o amendă de 75 de milioane lei vechi. În momentul privatizării, prin avizul de mediu s-a dispus, spre exemplu, reabilitarea instalației de preluare-evacuare a apelor uzate. Dna Cojocaru a menționat că topirea inului și cânepii se făcea în bazine imense, cu o cantitate mare de apă, aceasta riscând să ajungă neepurată în râul din preajmă. În prezent, în sediul administrativ la fostei societății de in și cânepă au loc acte comerciale, iar în hale, printre altele, funcționează și un gater.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: