Prefectul Onofrei, la „momentul zero“

Prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, președintele Organizației județene a PNL, a declarat, ieri, că va renunța la politică pentru a continua activitatea în administrație, dacă noua legislație va delimita clar atribuțiile prefectului și va oferi și pârghiile necesare acestei activități. Domnia sa a spus, într-o conferință de presă, că, potrivit propunerilor de modificare aduse legislației, prefectul va fi reprezentantul Guvernului în teritoriu, va răspunde de respectarea legalității în județ, de controlul actelor administrative și va conduce serviciile deconcentrate.
 

El a arătat că, în condițiile în care „prefectul înseamnă ceva” într-un județ, va continua activitatea din administrație, pentru că a început multe proiecte care trebuie finalizate. „Nu vreau să fiu doar băgătorul de seamă în teritoriu”, a spus dl Onofrei. El a subliniat că delimitarea prefecților de politică este „momentul zero” în administrația publică locală apolitică. „Este principalul moment în această tranziție spre o administrație publică apolitică, proces care va continua în următorii ani, pentru că nu se poate încheia într-o zi. Nimeni nu va crede că Onofrei se va culca liberal în data de 31 ianuarie 2005 și se va trezi independent politic din 1 ianuarie 2006. Este punctul zero în administrație și, încet-încet, se va putea ajunge la statutul de funcționar public apolitic”, a precizat prefectul de Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: