Ion Barbu și Pamfil Horodnic, laureații Salonului de umor Suceava

Laureații celei de-a XVI-a ediții a Salonului de umor Suceava sunt Ion Barbu din Petrila, caricaturist la Academia Cațavencu, căruia i s a acordat Marele premiu „Nicolae Claudiu”, și suceveanul Pamfil Horodnic din Bilca, care a obținut premiul „Constantin Sofroni”, instituit anul acesta, ca omagiu adus fostului primar al Sucevei, om de cultură și iubitor al caricaturii. Conform regulamentului, juriul, format din Mihai Pînzaru-PIM, Constantin Papuc și Dorul Ghiocel Olaș, a premiat lucrări fără cuvinte, așa numite „de salon”. Premiile au fost acordate de centrul Creației Populare Suceava.
 

Salonul de umor, vernisat, ieri, la Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina, cuprinde 66 de lucrări aparținând unui număr de 27 caricaturiști, din 13 localități, printre care Suceava, Bacău, Brăila, Ploiești, București, Constanța, Galați. Sunt prezenți în salon caricaturiști „de la maeștri la debutanți”, după cum a remarcat directorul Salonului și președintele juriului, Mihai Pînzaru-PIM, sucevenii fiind toți membri Clubului Umoriștilor Bucovineni (CUB), înființat anul acesta. PIM a ținut să menționeze „debutul absolut” al tânărului de 19 ani Lorin Linguraru, din Prelipca, și prezența altui tânăr, Valentin Agheorghiesei, elev la Colegiul Tehnic „Petru Mușat”. Salonul de umor Suceava a fost întrerupt în 1988 și a fost reluat anul trecut, la ediția a XV-a.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: