Scandalul deputaților de Fălticeni

Stan vs. Andreica

Deputatul PSD de Suceava Ioan Stan, membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, l-a luat peste picior pe colegul său de Cameră, deputatul PNL Romică Andreica, după ce acesta l-a acuzat în mod public că s-a opus, alături de ceilalți membri ai PSD, creșterii subvenției la lapte. Dl Stan este de părere că dl Andreica merită circumstanțe atenuante, întrucât „nu se prea pricepe la agricultură, în condițiile în care a activat în sectorul de telefonie mobilă”. „Domnul Andreica merită circumstanțe atenuante, datorită faptului că de la vânzarea de telefoane mobile la agricultură e o distanță ca de la cer la pământ. Vorba celor din agricultură: nu are nici în clin nici în mânecă cu această profesie”, a explicat presei deputatul PSD de Fălticeni. Domnia sa a mai spus că, atât el cât și colegii săi de la PSD, s-au opus creșterii subvenției la lapte cu numai 11% deoarece ei au dorit o mărire cu 30-40%, care ar fi acoperit nevoile reale ale producătorilor.
 

Ioan Stan

Romica Andreica

„Majorarea de 11% aprobată este prea mică față de necesar. Am propus o mărire a subvenției la lapte cu 30-40%. Nu era un efort exagerat, în condițiile în care bugetul agriculturii era și așa împuținat din cauză că domnul ministru Flutur a pierdut la rectificativ 1.500 de miliarde de lei, care au mers către alte ministere. Se putea aproba o creștere mai mare a subvenției la lapte, ținând cont și de promisiunile electorale și de programul de guvernare al actualei puteri”, a mai spus dl Stan. Social-democratul a ținut să reamintească actualei guvernări că PSD a fost partidul care a reintrodus subvenția la lapte odată cu revenirea la guvernare în 2000. „Primul lucru pe care l-am făcut a fost acela să îndreptăm greșeala sau reaua-voință a celor care au guvernat țara în perioada 1997-2000, acordând din nou subvenții agricultorilor, care au fost întrerupte de dumnealor. Acest lucru nu a fost nici pe departe considerat drept mită electorală, așa cum afirmă domnul ministru Flutur în permanență. Aduc aminte faptul că, în iunie, domnul Flutur a anunțat că va reduce subvențiile pentru agricultori ca o cerință a Uniunii Europene, dar în momentul în care s-a vehiculat ipoteza alegerilor anticipate a revenit și a a-cordat 1,75 de milioane de lei la hectar. Așa au procedat și ceilalți colegi ai dumnealui, aprobându-se creșteri salariale de 6% pentru bugetari, ajutoare pentru mame, și multe altele. Aceasta este adevărata mită electorală”, a mai spus dl Stan. Reamintim că cearta dintre dl Stan și dl Andreica a început la finele săptămânii trecute, când dl Andreica l-a criticat pe deputatul PSD pentru fariseism, pe considerentul că s-a opus creșterii subvenției la lapte în condițiile în care social-democrația a făcut din subvenție o adevărată armă electorală în perioada 2000-2004.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: