La Vicovu de Sus

O femeie de 26 de ani zace moartă în casă de pe 14 septembrie

> Moartea Mariei Muțuliga a fost violentă, pe corpul ei găsindu-se numeroase urme de lovire > Cadavrul începe să miroasă, întrucât părinții refuză să o îngroape, pe motiv că cel ce i-a luat zilele încă nu a fost arestat > Victima a lăsat în urmă, orfani de mamă, 5 copii minori, cel mai mic având 2 luni, iar cel mai mare, 10 ani De Ziua Crucii, adică pe 14 septembrie, aproape de miezul nopții, la dispensarul din Vicovu de Sus a fost adusă Maria Muțuliga, de 26 de ani, din localitate, care, după spusele unora, nu mai respira. Victima prezenta numeroase traumatisme, din care unul cranio-cerebral acut. Leziuni și urme care s-au putut produce prin lovire cu un corp dur. Cel puțin aceasta a fost concluzia medicului legist. Concubinul ei, Petru Marcu, bănuit de crimă, adusese victima cu faetonul, susținând că aceasta a căzut din mijlocul de transport și s-a lovit. Povestea sa pare prea cusută cu ață albă, având în vedere multiplele traumatisme de pe trupul femeii.
 

Cert este că Maria Muțuliga a decedat în condiții ce ridică multe semne de întrebare, iar părinții ei refuză să o înmormânteze, pe motiv că organele abilitate n-au luat încă măsura arestării criminalului. Ieri dimineață, ne-a vizitat la redacție, iritat, dar și tremurând de emoție, tatăl celei plecate în lumea umbrelor, Andrei Muțuliga, care, pe propria-i răspundere, ne-a povestit cum fiica sa, răposata, a fost bătută de cel cu care trăia în concubinaj, cumfetița cea mai mare s-a dus la niște vecini să aducă apă să o ude după ce căzuse la pământ în neștire. Andrei Muțuliga ne-a înșirat o poveste tragică, cu un final cumplit, pe care, în lipsa unor probe certe ne abținem să o dăm publicității. El susține că cel bănuit de crimă a fost reținut foarte puțin la poliție, după care a fost pus în libertate, iar acum reprezintă o amenințare pentru familia sa. Din verificările noastre și datele furnizate de Inspectoratul Județean de poliție Suceava rezultă că moartea celei în cauză a fost, din capul locului, suspectă. Un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a preluat cazul, a luat legătura cu medicul legist Mihaela Coroamă de la Spitalul Municipal Rădăuți, care a revenit asupra concluziilor preliminare, apropiindu-se, de astă dată, mult mai mult de adevăr. Printre altele, în precizările aflate la dosar se menționează că victima prezintă leziuni care s-au putut produce prin lovire cu un corp dur, alungit (posibil coadă de topor, în condițiile date de anchetă). Tatăl decedatei susține că două vecine și o parte dintre nepoții săi pot depune mărturie în legătură cu tragedia ce a avut loc, lucru care, probabil, după cum am aflat, a ajuns la urechile procurorului ce se ocupă de caz. Indiferent care va fi verdictul dat de oamenii legii, cadavrul femei, care zace de aproape o săptămână, trebuie înhumat. Andrei Muțuliga a înțeles acest lucru și a plecat din redacție mulțumit, auzind că cel pe care el îl bănuiește de crimă este cercetat de Parchet, iar măsurile prevăzute de lege vor fi luate cât de curând.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: