Deputatul Olarean, fără sprijin politic

Biroul Permanent Județean al PD Suceava a hotărât mier-curi seara târziu ridicarea spri-jinului politic acordat deputa-tului Aurel Olarean, pe motiv că, prin acțiunile sale față de polițiștii din Rădăuți, a lezat grav imaginea partidului. Din cei 36 de membri ai Biroului care au votat, 33 au fost pentru ridicarea sprijinului politic, doi s-au abținut, un singur vot fiind împotrivă. Decizia BPJ urmează să fie comunicată Biroului Permanent Național care va lua o decizie în acest caz, întrucât dl Olarean este parlamentar. Sancțiunea propusă de BPN urmează să fie validată de Consiliul Națio-nal de Coordonare al PD.
 

Săptămâna trecută, dl Au-rel Olarean a fost acuzat de 3 polițiști din Rădăuți aflați în misiune că mașina în care se aflau a fost blocată în trafic de autoturismul deputatului. Po-lițiștii susțin că parlamentarul PD i-a somat să coboare din mașină, să stea cu mâinile sus la perete și să dea o serie de explicații. Totodată, domnul Olarean i-ar fi pus pe polițiști să sufle în fiolă și a mers la sediul Poliției din Rădăuți pentru a afla dacă aceștia chiar fuseseră trimiși în misiune. În mai multe rânduri, de-putatul PD de Suceava a negat că lucrurile ar fi stat chiar așa cum susțin cei trei polițiști (n. red.: citiți, de altfel, alăturat, reacția deputatului la un articol apărut acum câteva zile în ziarul nostru. Și jude-cați…). Nemulțumit de reacția șefului său pe linie de partid, președintele PD Suceava, dl Eugen Uricec, deputatul a anunțat că îl va da în judecată pentru calomnie. Anterior, domnul Uricec declarase pentru presa locală că gestul domnului Olarean este unul incalificabil. Rezul-tatele anchetei efectuate la Rădăuți de Corpul de Control al Poliției Române în legătură cu acest caz încă n-au fost date publicității. În iulie 2004, supărat că nu obținuse un loc eligibil pentru alegerile parlamentare în lupta din interiorul partidului, dl Olarean a demisionat din PD. Cererea acestuia nu a fost înregistrată la timp, motiv pentru care domnia sa a rămas în cursă pe lista Alianței D.A., fiind trecut pe poziția a doua pe lista pentru Camera De-putaților, poziție care i-a asi-gurat un loc de parlamentar. Dl Olarean nu este pentru prima dată cap de afiș în presa locală, el făcând deliciul cititorilor de ziare cu un scandal cu tentă sexuală, în care a fost implicat alături de o fos-tă secretară de la firma Bucovina Tex, unde era manager. Deputatul nu comentează Deputatul PD Aurel Ola-rean a refuzat ieri să facă orice fel de comentariu referitor la retragerea sprijinului politic, sancțiune ce a fost adoptată în întrunirea Biroului Permanent Județean al PD de miercuri seara. El a declarat, pentru ziarul Crai Nou, că nu știe despre decizia adoptată decât din presă, cu toate că a fost la ședința Bi-roului și știe ce sancțiuni a pri-mit. Din declarațiile sale reiese că ar intenționa să conteste această decizie la forurile naționale.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: