Asigurările din agricultura județului sunt insignifiante

Ele predomină la asociații și societăți agricole, în timp ce la producătorii individuali sunt ca și inexistente Conducerea Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală face cunoscută produ-cătorilor agricoli apariția unui nou act normativ, care prevede subvenționarea a 50% din prima de asigurare în agricultură. Potrivit directorului executiv Dragoș Juravle, subvenția este susținută de la bugetul statului, iar din august, acesta suportă jumătate din valoarea primei, și nu 20%, ca până acum.
 

„Producătorii pot să-și asigure culturile, animalele, familiile de albine și peștii. Ei vor face contractul cu firma de asigurări, plătesc 50% din valoarea primei de asigurare, iar diferența este suportată de stat”, spune dl Juravle, menționând că, pentru a încasa subvenția, asiguratorul va întocmi docu-mente justificative și le va înainta la Agenția de plăți de pe lângă Direcția Agricolă. În general, asigurările se fac pentru calamități naturale în agricultură, insistându-se pe protecția contra inundațiilor, grindinei și înghețului, și mai puțin pe secetă. Șeful DADR, Dragoș Juravle, precizează că, până la această dată, asigurările din agricultura suceveană sunt insignifiante. Ele predomină la asociații și societății agricole, în timp ce la producătorii individuali sunt ca și inexistente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: