Comunicat de presă

Tribunalul Suceava dă câștig de cauză salariaților

În urma comunicatului de presă apărut în ziarul CRAI NOU din data de 28.06.2005, precizăm: toți cei șapte salariați menționați în articolul comunicat nu au contractele de muncă desfăcute și sunt în litigiu cu SC UNIVERS’ALL TRADING SUCEAVA. În urma procesului intentat de cei șapte angajați, Tribunalul Suceava dă câștig de cauză salariaților, cu obligarea societății la plata drepturilor salariale din data de 15.02.2005 până la reintegrarea în funcțiile avute și la plata cheltuielilor de judecată. Menționăm că nici unul din cei șapte angajați nu au avut gestiune individuală sau colectivă.
 

Nici unul din cei șapte angajați nu știu pe ce criterii au fost aleși să răspundă de acest așa-zis prejudiciu adus companiei, pe când în acest supermarket sunt peste 80 de salariați. Magazinul este dotat cu camere de supraveghere monitorizate de paza magazinului Suceava, cât și de dispeceratul din București zi și noapte, iar la intrarea și ieșirea din tură agenții de pază ai magazinului din Suceava efectuează control corporal individual. Inventarul din data de 06.02.2005 (și nicidecum cel publicat din 06.12.2004 – dată ero-nată) a fost efectuat pe timpul nopții de toți angajații, iar unii dintre ei fiind după 10 ore de serviciu. S-au constatat chiar din noaptea inventarierii foarte multe greșeli de numărare a produ-selor și omiterea câtorva paleți de mărfuri pre-cum și a produselor de pe raft și chiar cu această constatare nu s-a efectuat nici o reinventariere. Dintre cei șapte menționați în comunicatul de presă, șase sunt membri de sindicat. Trei dintre aceștia fac parte din conducerea sindi-catului HERMES SUCEAVA. Cu două zile înain-te de a fi disponibilizați, aceștia au înaintat o cerere de negociere a contractului colectiv de muncă pe anul 2005. Ca răspuns la această inițiativă, au fost dați afară în mod abuziv, fără nici un fel de motiv. De la înființarea sindicatului HERMES SUCEAVA din care fac parte și angajații maga-zinului UNIVERS’ALL TRADING SUCEAVA, ni s-a adus la cunoștință că se vor lua măsuri dras-tice împotriva noastră dacă nu ne retragem din sindicat pentru că patronului nu îi place nici măcar ideea de sindicat. S-au făcut tabele cu cei care sunt de accord cu sindicatul și cei care nu. Aceste tabele s-au făcut în prezența unui director trimis special de la București care a ținut și o ședință care a avut ca scop intimidarea angajaților. Nici unul dintre cei șapte salariați nu au avut abateri de nici un fel, nu au fost niciodată sanc-ționați disciplinar. Președinte BREZAN MIHAI Data 30.06.2005

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: