Uite doctrina, nu e doctrina…

Populari, da’ mulți! Ziua de 15 Florar (care, reamintim, este Ziua Internațională a Familiei) fu proclamată de dl Dan Voiculescu drept Zi Națională a PCR. Nu vă speriați, pîcîrî nu-i ceea ce credeți și vă scuipați în sân, ci pur și simplu Partidul Conservator din România, de se chema mai ieri “Umanist”. “Umanist” în sensul că, prin doctrina-i social-liberală, punea, în primul rând, “grija pentru OM”, mai-mai ca-n “iepoca” cunoscută. Și care doctrină, fie vorba-ntre noi, era/este un soi de struțo-cămilă ideologică, demnă de republica monarho-aristocraticească din “Țiganiada” sau de tablourile lui. Și, firesc, odată cu schim-barea de păr (pardon, de nume) foștii umaniști schimbă macazul ideologic, vrându-se popular-europeni. Și asta cât se poate de repede, ca să nu-i prinză posibilele anticipate fără coledzi.
 

Numai că PPE (Partidul Popular European) nu prea știe ce să se facă de-atâția pruncuți politici de la porțile Orientului care zbiară-n gura mare nu atât țâță doctrinară creștin-democrată, cât după Babylact trans-ferabil în conturi bancare. Și numai ce-și făcură o cruce pravoslavnică domnii pepeiști, că scăpară de năbădăiosul candidat la adopție evropenească, PPRM-ul Tribunului cel Cabotin, că mintenaș aripioara ang(h)elicului Stanciu și a celuilalt Corneliu, Ciontu, se proclamă Partid Popular, autentic(!) și de centru, păi cum altfel. Că de stânga se feresc mai toate alcătuirile politice din România anului de grație 2005 precum dracu’ de tămâie, ”baronul” Oprișan de presă și Bunicuța de adevărul mineriadelor. De poala popularilor europeni se agață cu încrâncenare și primarele de Cluj și prezident in spe al PD, cu a sa mo-țiune plimbată în teritoriu precum… sfintele moaște. Se freacă la ochi dl Martens și se tot miră de unde atâta iubire pentru creștin-de-mocrație când partidul Seniorului, cu dreptu-i de primogenitură, nu are nici un reprezentant în Parlamentul țării. Și asta, în ciuda locomotivei Ciuhandu care de-abia că trage un tren din care s-au tot desprins la vagoane, de n-a rămas decât cel de mesagerii. Apoi Dom-nia Sa, în pragatismu-i olandez, ar cam trebui să înțeleagă că vorba cu “interesul poartă fesul” are o lungă și glorioasă tradiție în politichia autohtonă, nespus de bogată în “aviatori po-litici”. Sau “fripturiști”, atunci când “ente-resul” se cheamă, scurt și popular, ”ciolan”. Asta-i! Al Dv nepopular, adică VIOREL DÂRJA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: