Socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg

Ploile și temperaturile scăzute le dau bătăi de cap patronilor care și-au redeschis terasele Vremea capricioasă din ul-timele zile le-a dat peste cap planurile patronilor suceveni. În urmă cu mai bine de două săptămâni, unii dintre ei și-au redeschis terasele și așteptau să fie asaltați de clienți. Soco-teala de-acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg: tempe-raturile au scăzut și precipi-tațiile și-au făcut apariția, lăsând terasele fără clienți, încât patronii au fost nevoiți să strângă scaunele și mesele sperând într-o ameliorare a vremii.
 

Terase la început de sezon

În cartierul sucevean Areni, proprietarii cofetăriei “studențești” se chinuie de o săptămână să monteze terasa, în timp ce angajații terasei “Melody” și cei ai centrului comercial “Zimbru” au strâns scaunele și mesele în colțuri retrase, probabil, cu nădejdea în vremuri mai bune. Aceeași problemă este și în munici-piul Fălticeni, la renumitele terase de pe aleea pietonală. Nici “Europa” sau “Matador”-ul nu au, deocamdată, clienți, deși au fost reamenajate. Pro-prietarul terasei “Europa” ne-a declarat că s-a pregătit din timp pentru a-și întâmpina clienții. “Anul trecut, pe vre-mea asta, era mai cald. Din păcate, nu a fost decât un val de căldură, iar apoi tempe-raturile au scăzut brusc, a nins și a plouat. Nu mă așteptam ca lucrurile să ia o astfel de întorsătură, dar cred că vre-mea se va îmbunătății”, ne-a spus Nicu Pintilie. Primăria Suceava a stabilit deja criteriile care vor trebui respectate de patroni pentru amenajarea unei terase. Ast-fel, este interzisă amplasarea celor sezoniere în perimetrul spațiilor verzi întreținute de asociațiile de locatari, al locu-rilor de joacă și odihnă din preajma blocurilor, în zonele de circulație pietonală cu o lățime mai mică de 2 metri, la o distanță mai mică de 5 metri de trecerile de pietoni și de stațiile mijloacelor de transport în comun, în vecinătatea monumentelor și ansamblu-rilor istorice și de arhitectură (la o distanță mai mică de 100 m), precum și la o distanță mai mică de 200 m de unitățile de învățământ. Viceprimarul Angela Zarojanu a spus că va încuraja amenajarea de terase sezoniere pe esplanada Casei de Cultură, pentru că, prin prezența lor, vor anima mai mult această zonă. Domnia sa a adăugat că, dacă anul trecut au fost eliberate doar 14 auto-rizații pentru astfel de terase, anul acesta dorește ca numărul unor asemenea amenajări să fie mai mare, prezența lor aducând nu numai un plus de culoare orașului, ci și fonduri la bugetul local. Funcționarea teraselor sezoniere este per-misă de municipalitate numai în perioada 1 aprilie – 31 oc-tombrie, la un tarif de 85.000 lei/mp, titularii contractelor având obligația păstrării cură-țeniei în locul de desfășurare a activității și readucerii tere-nului la starea inițială la expi-rarea contractului de închiri-ere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: