PSD Suceava 2020

Celula noastră!

După lupte seculare care au durat mai bine de un hârdău de 15 ani de curată democrație, în sfârșit, ru-mânii din interiorul spațiului carpato-danubiano-pontic au de ce se bucura: puterea care administrează de vreo două luni și mai bine haznaua statală (a se înțelege prin „hazna” sensul originar de vistierie, tezaur etc.) au găsit mijlocul de a-i strânge rău de tot, dar rău de tot, oameni buni, cu ușa, pe datornicii care și-au bătut și își vor mai bate joc de cinstitul buget al onorabilei noastre țărișoare. O lege, încă aflată în faza de proiect, prin care cel de va fi prins cu mâna în… cacao cu mai mult de ciinj’de mii de euroi va fi declarat evazionist sadea și pus la afumătoare în obezi penale, până i se va acri, pentru douj’ de ani.
 

Mugur Geu

Ce nu se spune explicit de către revoluționarii fiscali de azi e că legea nu consideră evaziune fiscală datoriile de până la 50.000 de euro. Dar ce oare? Evazivitate? Ce nu se spune, iarăși, poporului plătitor de taxe și impozite e că nu va fi nimeni pus la obezi până ce nu se va constata reaua lui credință în faultarea bugetului de stat. Cine va constata acest lucru? Agentul constatator, cine altul? Același pus să discearnă – într-o Românie în care toți guvernanții de după Revoluție și-au cam băgat picioarele (și nu vă înșelați în momentul în care gândiți că unii cu laba, iar alții cu vârful labei) – dacă va trimite ori nu pentru 20 de ani un mahăr la Botoșani etc., ori copiii la Paris etc. Grea dilemă. Strict europeană. Miron Cozma avea celular în celula lui. În celula noastră fiscală s-a liberalizat contul de capital. Ce… lula noastră!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: