Ca să uiți de supărări…

> Panseul zilei (by Cioran): Ca să uiți de supărări și să scapi de obsesiile funebre, nimic nu e mai bun decât munca manuală. Timp de mai multe luni, am meșterit prin casă cu maximum de folos. Trebuie să-ți obosești trupul, astfel încât mintea să nu mai aibă de unde trage putere ca să funcționeze, ca să bată câmpii ori să despice firul în patru. La treabă, dugleșulee!
 

Dumitru Brădățan

> Îmi închipui că știi cât trebuie să fie tensiunea unui corp normal ori câte bătăi la inimioară e corect să ai la minut. Dar îmi spun că nu prea știi – și apoi, asta e vital pentru optima funcționare a viețișoarei tale – câte respirații… normale trebuie să prestezi. Ăi de-au avut răbdarea și le-au numărat spun că lucrurile sunt în ordine (citește condiții normale) când în corpul tău se produc 21.000 de respirații (inspirații/expirații) într-o zi de 24 de ore; cum ar veni, cam 900 pe oră sau 15 pe minut… Nu-ți strică a lua act și de cifrele noastre… > Iar dacă ești o femeie frumoasă (ori jinduiești) și te sâcâie cele câteva kile de… scârboase lipidutze de care vrei să te lepezi întru cos-metizare și înfrumusețare, apoi îți ofer rețeta de mai la vale, ab-solut garantată, spre bifarea obiectivului de atins; ziua întâi, așadară: carne de pui (fiartă ori pe grătar); ziua a doua: lactate (fără telemea ori cașcaval); ziua trei: fructe; ziua patru: ouă fierte, tari (maximum 8); ziua cinci: legume (fără cartofi, fără morcovi); ziua șase: pește fiert sau grătar; ziua șapte, în fine: crapă în tine, mâncă cu poftă ce ți-a plăcut mai mult într-una din zile… Asta ar fi tot. Rețeta e făcută recent pe… pielea unor cunoș-tințe feminine ce au lepădat lesne 4-5 kile din povara greutății. Apropo: mănânci cât vrei! Obligatoriu, 2 l de apă plată/zi. Și se poate bea și cafea. Fără zahăr… Cum am naturelul cam simțitor, abia aștept să vă văz, dupe! Baftă, frumoaselor… > Și numa’ bu-ne ca să vă aștept la cotitură cu sfatul din aval (după Aivanhov): Cum să facem diferența între iubire și sexualitate, atunci când în relațiile amoroase una nu merge niciodată fără cealaltă? Sexualitatea este o tendință pur egoistă ce îi împinge pe oameni să caute numai propria plăcere, chiar dacă o fac în detrimentul partenerului lor. Dimpotrivă, iubirea se gândește mai întâi la fericirea celuilalt, este bazată pe sacrificiu: sacrificiu de timp, de energii, de bani, dacă este nevoie, pentru a-l ajuta pe celălalt, pentru a-i permite să se lumineze și să-și dezvolte toate calitățile. Nimic nu este mai frumos decât iubirea, atunci când bărbații și femeile sunt gata să accepte privațiunile, să-și smulgă câte ceva din ei înșiși ca să-l poată oferi. Iar voi care pășiți pe calea spirituală, trebuie să știți că spiritualitatea începe cu adevărat acolo unde iubirea începe să domine sexualitatea: când deveniți în stare să vă sacrificați pentru binele celuilalt, numai atunci sunteți capabili să iubiți. Pas de ia act, hombre!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI