Poliţiştii de proximitate, la momentul analizei activităţii din anul precedent

 Poliţiştii de proximitate suceveni au intrat pe parcursul zilei de ieri, preţ de mai bine de două ore, sub lupa analizei activităţii derulate pe parcursul anului trecut şi au avut cu ce se lăuda. Activitatea s-a derulat la Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava, unde reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Prefecturii Suceava şi Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice au purtat „o dezbatere şi o analiză în ceea ce priveşte importanţa structurii poliţiei de proximitate în contextul intensificării activităţii de prevenire a criminalităţii”, potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ. Peste 30 de persoane, reprezentanţi ai instituţiilor publice şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale au participat la discuţiile în cadrul cărora „IPJ Suceava a mulţumit tuturor colaboratorilor instituţionali care au sprijinit activitatea poliţiei de proximitate şi în special cetăţenilor care şi-au asumat un rol activ şi s-au implicat în activităţile şi acţiunile întreprinse de poliţişti”.

2016 a fost un an plin

În cursul anului trecut, efectivele poliţiei de proximitate au participat la 635 măsuri de ordine publică prilejuite de diverse manifestări culturale, sportive sau religioase care au avut loc pe raza municipiilor şi a oraşelor din judeţ şi au acţionat şi pentru crearea unui sentiment de siguranţă în rândul membrilor acesteia, intervenind în aplanarea a 524 stări conflictuale din cele 542 identificate pe raza de competenţă. În baza protocoalelor de cooperare încheiate, poliţiştii de proximitate au desfăşurat 2.499 activităţi de verificare pe linia punerii în legalitate a persoanelor cu acte de identitate expirate, au efectuat 4.090 controale şi au participat la 1.365 acţiuni şi razii, pe bază de plan propriu întocmit la nivelul subunităţilor sau dispuse de la nivelul IPJ Suceava. Totodată, în zona unităţilor de învăţământ, poliţiştii de proximitate desfăşoară zilnic activităţi de patrulare la intrarea şi ieşirea elevilor de la ore, conform repartizărilor întocmite la nivelul formaţiunilor de ordine publică pentru mediul urban. Nu în ultimul rând, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii de proximitate au aplicat şi peste 1.100 sancţiuni contravenţionale în valoare de circa 166.000 lei şi au soluţionat 1.780 dosare penale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI