Volei masculin, preliminarii U 19

Sucevenii Alexandru Raţă şi David Miron s-au calificat cu echipa României la turneul final al Campionatului European

Selecţionata României s-a calificat la turneul final al Campionatului European de volei masculin Under 19 din 2017, după ce a câştigat Grupa E din faza a doua a preliminariilor, găzduită de Sala „Olimpia” din Ploieşti.

România a învins Portugalia cu scorul de 3-0 (25-17, 25-19, 25-19) în ultimul meci al turneului de la Ploieşti, după doar 71 de minute. De remarcat că Portugalia nu a condus niciun moment în acest meci.

Cei mai buni jucători ai echipei noastre au fost Radu Pop, cu 14 puncte, Ovidiu Costin Darlaczi, 12 puncte, Vlad Cristian Curuia-Pop şi Bela Florian Bartha, ambii câte 9 puncte. De la lusitani s-a remarcat Andrei Marques, cu 13 puncte.

La turneul de la Ploieşti, România a învins Belgia cu 3-2, Islanda cu 3-0 şi Portugalia cu 3-0.

În clasamentul final, România a ocupat primul loc, cu 8 puncte, urmată de Belgia, 7 puncte, Portugalia, 3 puncte, Islanda, 0 puncte.

Turneul final va avea loc în Ungaria şi Slovacia, între 22 şi 30 aprilie, cu participarea echipelor care câştigă cele opt grupe preliminare din faza a doua, precum şi cele mai bune două formaţii de pe locul al doilea.

Din lotul formaţiei României au făcut parte şi doi voleibalişti din judeţul Suceava, Alexandru Raţă şi David Miron. Alexandru Raţă este liderul echipei de cadeţi de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, pregătită de antrenorul Tudor Orăşanu, tehnician cu care Raţă este coleg de echipă la seniorii de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, iar David Miron joacă pentru Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni, unde este antrenat de Marius Stan.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI