Venus Williams, printre figurile sportive care vor primi propria păpuşă Barbie

Venus Williams şi jucătoarea australiană de fotbal Mary Fowler se numără printre cele nouă sportive care vor primi o păpuşă Barbie cu chipul lor. Producătorul de jucării Mattel încearcă să pună în lumină modelele sportive feminine înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Mattel a dezvăluit ieri păpuşile, fiecare cu accesoriile sale personalizate. Păpuşa lui Fowler poartă mănuşi şi ţine în mână o minge de fotbal, în timp ce păpuşa lui Williams, îmbrăcată într-o rochie de tenis albă, cu vizieră şi cercei, vine cu o rachetă în miniatură.

Fostul număr unu mondial a declarat că speră ca prin intermediul păpuşii să le motiveze pe fetele tinere să facă sport.

„Literalmente nu-mi pot imagina viaţa mea fără sport şi fără joc”, a spus Williams într-un videoclip, în care ţine păpuşa în mână.

„Vreau ca şi alte fete tinere să aibă acea experienţă nepreţuită de a face un sport şi ceea ce te învaţă şi ceea ce înveţi şi ceea ce iei de la el, nu doar în acel moment (ci) pentru tot restul vieţii tale… Cred că este atât de important pentru fete să facă sport.”

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI