Ciclism, mountain bike

Suspendare dură pentru fălticeneanul Vlad Dascălu

Sportivul fălticenean Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaţionale, pentru abateri de la regulamentul antidoping.

„Cu regret vă informăm că Tribunalul Antidoping UCI a pronunţat o decizie de suspendare a lui Vlad Dascălu.

Tribunalul l-a găsit pe sucevean vinovat de încălcarea regulilor antidoping, respectiv trei abateri la declararea locaţiei într-un interval de 12 luni, impunându-i o perioadă de suspendare de 17 luni. În conformitate cu prevederile Codului Mondial Antidoping şi a Regulilor UCI Antidoping, perioada de suspendare începe din ziua notificării deciziei, în acest caz, 21 mai 2024”, precizează Federaţia Română de Ciclism.

Decizia poate fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună.

„UCI nu va comenta în continuare această problemă. Ţinem să clarificăm faptul că: NU este vorba despre un caz de doping! Federaţia Română de Ciclism nu se poate implica în caz, în afară de susţinerea morală a lui Vlad. Vom reveni cu alte detalii, pe măsură ce le vom avea”, se mai arată în comunicat.

Sucevean Vlad Dascălu (26 ani), care era o speranţă la medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris, are în palmares, între altele, un titlu mondial MTB Under-23 (2019), un titlu european MTB Under-23 (2019) şi Cupa Mondială MTB U23 (2019). La Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021, Dascălu s-a clasat pe locul 7.

Vlad Dascălu s-a clasat pe locul 14 la Europenele de MTB de la Cheile Grădiştei, pe 12 mai.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI