Pregătiţi-vă! Autostrada A7 va fi balonul de oxigen pentru dezvoltarea viitoare a firmelor dumneavoastră

Preşedintele PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit luni după-amiază cu oameni de afaceri din Rădăuţi. El a vizitat două firme: una specializată în producerea de geamuri termopan de înaltă performanţă, Profil Exim Rădăuţi, şi o alta care produce ambalaje din carton, Reco Rădăuţi.

La firma de termopane, reprezentanţii au prezentat ultimele tehnologii în domeniu, inclusiv geamurile cu trei straturi de sticlă, geamurile securizate cu folie tip parbriz şi noile tehnologii de îmbinare. Discuţiile au abordat şi aspecte legate de fiscalitate, necesitatea unor programe de stimulare a mediului de afaceri şi criza forţei de muncă.

În cadrul vizitei la fabrica de ambalaje din carton, cu o vechime de 30 de ani în Rădăuţi, preşedintele Flutur a discutat cu muncitorii şi i-au fost prezentate liniile tehnologice. S-a subliniat capacitatea fabricii de a se adapta la cerinţele pieţei, producţia destinată exportului şi au fost făcute propuneri concrete de îmbunătăţire a fiscalităţii.

Oamenii de afaceri au exprimat necesitatea reducerii impozitării muncii, considerând că actualul nivel de 47% este prea mare şi că o reducere ar putea duce la crearea de noi locuri de muncă, combaterea muncii la negru şi creşterea încasărilor la bugetul de stat. De asemenea, s-a discutat despre lipsa forţei de muncă calificate şi despre necesitatea stimulării calificării la locul de muncă.

Preşedintele Flutur le-a explicat despre eforturile din Coaliţia de Guvernare pentru susţinerea mediului de afaceri, menţionând păstrarea cotei unice de impozitare la 16%, menţinerea impozitului pe dividende la un nivel scăzut de 8% şi asigurarea că impozitul pe proprietate nu va creşte. A subliniat că va lupta în Coaliţia de guvernare pentru a apăra interesele mediului de afaceri, pe care îl consideră motorul dezvoltării economice şi sursa veniturilor la bugetul de stat.

În final, Gheorghe Flutur i-a îndemnat pe reprezentanţii firmelor să îşi pregătească o strategie pentru intrarea pe piaţa Ucrainei, în special firmele de construcţii, având în vedere oportunităţile pe care le va aduce reconstrucţia acestei ţări.

El a subliniat că autostrada A7 va fi un factor crucial pentru dezvoltarea viitoare a firmelor din Bucovina.

Mesajul lui Gheorghe Flutur a fost clar: „Pregătiţi-vă! Autostrada A7 va fi balonul de oxigen pentru dezvoltarea viitoare a firmelor dumneavoastră”.

| Comandat de PNL Filiala Suceava, cod AEP 21240015, executat de CRAI NOU SA

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI