Cannes 2024

Kevin Costner a ipotecat proprietatea în care locuieşte pentru filmul său prezentat în festival

Kevin Costner a folosit fonduri proprii pentru a produce filmul „Horizon: An American Saga”, prezentat duminică la Festivalul de la Cannes, un western ambiţios care ar putea avea mai multe continuări, informează AFP.

„Nimeni de la Hollywood nu era entuziasmat de ideea de a realiza aceste filme: Îmi spuneau: «Hai să facem unul şi să vedem cum merge. Nimeni nu face nici măcar două, Kevin. De ce vrei să faci patru?»”, a dezvăluit actorul şi regizorul american, care a impresionat publicul cu pelicula „Dances with Wolves” în 1990. „Aşadar, la un moment dat, mi-am spus pur şi simplu: «OK, îl voi face eu însumi». Şi mi-am ipotecat proprietatea, am strâns banii necesari. Nu mai există nicio scuză, sunt deciziile mele. Dacă nu vă place, puteţi să veniţi să vă plângeţi direct la mine”, a adăugat starul american.

Potrivit presei din Statele Unite, bugetul acestui film, prezentat în afara competiţiei de la Cannes, a fost de 100 de milioane de dolari.

Kevin Coster a făcut şi alte dezvăluiri despre „aventura” acestui proiect „nebunesc”: „Am început scenariul în 1988. Filmul trebuia făcut în 2023. Dar, în ultimul moment, studioul nu a mai vrut. Am fost cu adevărat dezamăgit, pentru că «Open range» (un western regizat de el şi lansat în acelaşi an – n.red.) s-a descurcat foarte bine”.

Rachida Dati, ministrul Culturii din Franţa, i-a înmânat starului american medalia de ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, duminică, la Cannes.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 14-25 mai.

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI