Prin proiectul „Dăm Click pe România 2024”

Două şcoli şi două ONG-uri din judeţ primesc 65 de calculatoare

 Peste 2.000 de calculatoare recondiţionate de Ateliere Fără Frontiere vor fi donate în prima parte a ediţiei Dăm Click pe România 2024, către 152 de instituţii educaţionale din 37 de judeţe ale ţării.

Dăm Click pe România este un program al Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere care urmăreşte digitalizarea educaţiei din România şi scăderea decalajului educaţional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizaţiilor educaţionale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădiniţe, şcoli, licee, organizaţii non-guvernamentale sau instituţii publice cu caracter social.

În urma apelului derulat în perioada 15 aprilie – 12 mai a.c., 152 organizaţii din ţară vor primi 2.000 de calculatoare recondiţionate, ele ajungând astfel la 25.896 de beneficiari.

Anul acesta, în judeţul Suceava, 65 de calculatoare vor ajunge la Şcoala Gimnazială Brodina de Sus – structură a Şcolii Gimnaziale „Ion Aflorei” Izvoarele Sucevei; Şcoala Primară „Constantin Diaconu” Mereni – structură a Şcolii Gimnaziale „Cristofor Simionescu” Plopeni; Asociaţia „On-the-Border”; Rădăuţiul Civic.

Ediţia Dăm Click pe România 2024, susţinută de Kaufland România şi OMV Petrom, are două apeluri de proiecte, iar la finalul ediţiei, 4.000 de calculatoare vor ajunge la un total de 290 de unităţi şcolare şi alte organizaţii educaţionale care activează în comunităţi defavorizate.

Laureaţii Dăm Click pe România au fost aleşi în urma unui apel de proiecte deschis între 15 aprilie şi 12 mai, la finalul căruia au fost înscrise 168 de aplicaţii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI