Organizaţia Salvaţi Copiii România

„Camera cea mai mică”

Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat campania „Camera cea mai mică”, privind dotarea unităţilor medicale cu incubatoare pentru copiii născuţi prematur, a transmis AGERPRES.

„Salvaţi Copiii România a lansat campania «Camera cea mai mică» – un spaţiu de doar 0,2 mp, dimensiunea unui incubator, care poate face diferenţa între viaţă şi moarte pentru aceşti copii. Camera cea mai mică poate fi pusă la dispoziţia spitalelor care au nevoie de ea, prin redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit către Organizaţia Salvaţi Copiii” se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Potrivit acesteia, România îşi dispută cu Bulgaria primul loc la mortalitate infantilă din UE.

„Pe ultima sută de metri, camera cea mai mică poate fi pusă la dispoziţia spitalelor, pentru a salva copiii născuţi prematur sau cu patologii complexe. Rata mortalităţii infantile urcă din nou la 5,7 la mia de copii născuţi vii, faţă de 5,2 anul anterior” mai arată Salvaţi Copiii.

Organizaţia atrage atenţia că aparatura medicală din maternităţi şi secţii de neonatologie are o vechime medie de opt ani şi este în multe cazuri depăşită tehnologic, menţionând că România are un deficit cronic de medici neonatologi, specializare care înregistrează cel mai mare procent de posturi vacante raportat la posturile ocupate, respectiv 40%.

Judeţul Sălaj are o rată a mortalităţii infantile de peste 4 ori mai mare decât cea înregistrată în Bucureşti, mai menţionează sursa citată.

Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat, din anul 2010 şi până în prezent, 126 de unităţi medicale – secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secţii de pediatrie şi obstetrică-ginecologie din toate judeţele ţării – cu peste 1.770 de echipamente vitale, investind peste 11 milioane de euro, mai arată sursa citată.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI