Elevele liceului din Cupca, învingătoare la concursul pascal

 Avem mulţi elevi talentaţi în liceul nostru. Ne convingem de acest lucru în permanenţă: la lecţii, la măsurile extraşcolare, la toate manifestările şi concursurile organizate atât de des în ultima vreme.

Zilele trecute am avut mai multe măsuri extraşcolare dedicate celei mai mari sărbători creştine, Învierea Domnului. Mai întâi profesoara de cultură artistică, dna Lucica Duşceac, a susţinut o adevărată lecţie de creaţie cu câteva eleve din liceu despre încondeierea ouălor. Despre acest eveniment am relatat deja pe reţelele noastre de socializare şi în ziarele ce mai apar tipărite pe la noi.

Recent a avut loc un concurs în comunitatea teritorială Suceveni dedicat sărbătorilor pascale.

Printre probele acestui concurs au fost: arta încondeierii ouălor, împodobirea coşului pascal, interpretarea unei priceasne cu tematica respectivă, recitarea unor versuri pe aceeaşi.

Au participat la concurs şi două eleve din liceul nostru, Nicoleta Bojescu şi Elena Şinderuc, ambele eleve eminente din clasa a IX-a a liceului nostru. Nicoleta Bojesu, care posedă o voce deosebită, fiind şi absolventă a şcolii de muzică din orăşelul Hliboca, a interpretat frumoasa priceasnă creştină „Spune-mi fiul meu iubit”, iar colega ei Elena Şinderuc a recitat în limba de Stat câteva versuri despre minunata sărbătoare a sfintelor Paşti.

La concurs a fost prezentat un scurt material video despre felul cum se încondeiază ouăle, pregătit cu multă atenţie şi pricepere de prof. Lucica Duşceac, despre care am vorbit deja, şi filmat de directorul adjunct pentru lucrul educativ Constantin Palicârja. La pregătirea şi împodobirea coşului pascal şi-au dat concursul directoarea adjunctă pentru lucrul instructiv Marilena Zâgrea şi învăţătoarea de muncă Vera Bicer.

 Le-au însoţit la concurs, le-au susţinut pe cele două participante, mama Nicoletei Bojescu, dna Olimpia Bojescu, profesoară de limba maternă la liceul nostru, domnişoara Ariana Tovarniţchi, profesoară de limba engleză, care este şi diriginta clasei a IX-a şi directorul adjunct pentru munca educativă, Constantin Palicârja.

Aducem sincere felicitări învingătoarelor noastre, adăugând faptul că ambele în afara faptului că sunt eleve eminente, sunt şi bune activiste pe plan extraşcolar. Elena Şinderuc este preşedinta comitetului şcolăresc, iar colega ei Nicoleta Bojescu este locţiitoarea ei. Fetele participă la toate măsurile extraşcolare, sunt active şi pricepute la toate. Aducem mulţumiri şi celorlalţi participanţi, elevilor de la Liceul n. 2 din Cupca, care s-au clasat pe locul II.

Urmează etapa regională a acestui concurs la care vor participa cele două eleve ale liceului nostru. Nu ne rămâne decât să le dorim succese şi fie ca frumoasele sărbători pascale să le aducă lor şi nouă tuturor pace, sănătate, binecuvântare cerească şi bunătate sufletească. (ELEONORA SCHIPOR, profesoară la liceul din Cupca)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI