Alungat din Moldova – primit cu braţele deschise în România

Dragul nostru prim-ministru, dl Marcel Ciolacu, a cerut, a primit şi a văzut dosarul de expulzat din Republica Moldova şi din Ucraina al lui George Simion şi declară fără să i se clintească un fir de păr din barbă că „este o decizie administrativă întemeiată” şi gata, s-a spălat pe mâini, deşi în calitate de şef al Executivului românesc are în seamă un popor de vreo 20 de milioane pe care îl expune unor pericole deloc imaginare, pericole evitate de moldoveni şi ucraineni. În România e bun tot ce expulzează alţii? La noi nu funcţionează aceleaşi motive şi principii ca în Moldova şi Ucraina?

Fireşte că România nu-l poate expulza pe George Simion, cum zic unii că ar trebui, fiindcă este cetăţean român, dar asta nu înseamnă că respectivul e îndreptăţit să organizeze formaţiuni politice(?) care a se pot alia cu agresorul împotriva propriei patrii, iar dovezile agresiunii ruseşti sunt vizibile în războiul hibrid declanşat nu numai împotriva României, dar şi împotriva tuturor ţărilor Uniunii Europene.

Istoria românească a cunoscut de-a lungul vremii destule cozi de topor: „Lovitura de stat de la Iaşi: încercarea Rusiei şi a preoţimii ortodoxe de a rupe Mica Unire. Bătălia din 3 aprilie 1866 s-a încheiat cu sute de morţi, iar Mitropolitul pucist a fugit îmbrăcat în haine femeieşti. Ion Creangă (şi el pucist!) l-a ascuns într-un poloboc“. Iar mârşăvenia asta nu s-a învăţat niciodată la şcoală!

Hitler a avut şi el cozi de topor: mişcarea legionară, coloana a V-a a Reich-ului, a Keiser-ului în România, căreia i se datorează nenorocirile provocate de al Doilea Război, pierderea a 794.562 militari, a Bararabiei, a Bucovinei, asasinarea / deportarea a peste 300.000 de evrei trăitori în România…

Nici ocuparea României de către trupele staliniste nu s-a desfăşurat fără aportul ticălos al trădătorilor, al cozilor de topor: serviciile secrete bolşevice i-au impus în fruntea ţării pe: Emil Bodnăraş (Bodnarenko – dezertor din armata română), Iosif Chişinevschi, Ana Pauker, Gheorghe Pintilie (Pantiuşa), Teohari Georgescu…, fiind mult mai câinoşi decât autorităţile cuceritoare. Şeful raionului Fălticeni, ofiţer superior sovietic, supraveghea direct confiscarea grânelor, a vitelor şi a porcilor din curţile ţăranilor şi adesea ameninţa cu pistolul, iar primarul şi notarul fugeau cu limba de-un cot prin livada noastră să prindă porcul şi viţelul. Chiar măreţul Sadoveanu lega de zor cravate roşii la gâtul noilor pionieri alături de tovarăşa Nataşa, comandanta de pionieri a raionului, repetând de fiecare dată că „lumina vine de la răsărit!“.

Mulţimi de cozi de topor am avut şi după revoluţie: în timp ce românii au scăpat de Ceauşescu, securişti KGB-işti se strofocau să aducă „pentru salvarea României“ trupele sovietice să ne scape de „terorişti“, tocmai de aceea inventaţi. În numele lor au fost măcelăriţi peste o mie de tineri, iar regelui Mihai nu i s-a permis întoarcerea în ţară. Au şi nume şi prenume: Nicolae Militaru, membru al serviciilor sovietice GRU, dubiosul Silviu Brucan, Miron Cozma, autorul mineriadelor, al bătăliei pentru reinstaurarea regimului comunist, Eugen Barbu şi Corneliu-Vadim Tudor, foştii securişti infiltraţi în CFSN şi în guvernele României, toţi cu decizii clare de colaborare cu Securitatea ale instanţelor, toţi nostalgici după vremuri când „Partidul era în toate“…

Până prin 2014, când Federaţia Rusă cu Vladimir Putin, noul ţar, a început să ocupe regiuni întregi din Ucraina, ţară liberă şi suverană, politica românească şi-a văzut (cum s-a văzut) de treabă, numai că, simţind puterea imperiului, extremiştii europeni şi apoi români au început manevrele de linguşire perversă a noului ţar al Maicii Rusia şi la obţinerea de fonduri pentru a dezvolta în statele Uniunii Europene partide favorabile putinismului. Aşa au apărut din neantul stadioanelor noastre şeful galeriilor de fotbal George Simion, devenit dintr-odată mare lider naţionalist-extremist, alături de o avocată ieşită în evidenţă doar prin statura masivă şi urlete, ambii cu pretenţii de mari conducători! Ambii cu legături în serviciile lui Putin, ambii abia aşteptând să ne fie impuşi preşedinţi, prim-miniştri…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI