În beneficiul ZUF Suceava

Contractul de furnizare pentru cele 50 de mijloace de transport electric metropolitan de călători a fost semnat ieri

> Acesta priveşte 8 localităţi din jurul Sucevei, are o valoare de mai mult de 20 de milioane de euro, primele autobuze şi microbuze electrice urmând a ajunge peste 6 luni > „Este acelaşi furnizor care a adus 25 de autobuze, (…) cele mai performante din România” susţine primarul Lungu, precizând că la, minus 20 de grade, acestea funcţionează fără probleme

Contractul pentru furnizarea celor 50 de mijloace de transport electrice aferent proiectului „Sistem de transport public urban” – etapa I, a fost semnat, ieri, la sediul Primăriei Municipiului Suceava, în prezenţa reprezentanţilor câştigătorului licitaţiei şi ai primarilor celor nouă unităţi administrativ-teritoriale componente ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Urbană Funcţională (ZUF) Suceava.

Potrivit lui Ion Lungu, valoarea totală a contractului este de 103,037 de milioane de lei, adică 20,706 de milioane de euro, fiind „unul dintre cele mai mari contracte semnate la Primăria Municipiului Suceava”.

Ni s-a precizat că lotul I cuprinde 18 autobuze cu sistem de propulsie electric cu lungimea de 12 metri, opt staţii de încărcare rapidă şi 18 staţii de încărcare standard, acestea toate cu o valoare de 47,20 de milioane de lei fără TVA. Lotul al doilea include 32 de microbuze cu sistem de propulsie electric cu lungimea de 6 metri şi 32 de staţii de încărcare standard, cu valoare de 39,38 de milioane de lei.

Cel dintâi lot a fost disputat de BMC Truck & Bus (ofertant lider), JT Group Oil (terţ susţinător) şi Aanadolu Automobil Rom, lotul fiind adjudecat de BMC Truck & Bus şi JT Group Oil (terţ susţinător). Pentru acesta, durata contractului de furnizare este de 12 luni, 15 autobuze, cinci staţii de încărcare rapidă şi 15 staţii de încărcare standard urmând a fi livrate în termen de 6 luni de la semnarea contractului. Diferenţa de trei autobuze, trei staţii de încărcare rapidă şi trei staţii de încărcare standard are ca termen-limită de furnizare 12 luni de la parafarea contractului.

Al doilea lot a fost ofertat de BMC Truck & Bus – ofertant (lider ofertant), JT Group Oil (terţ susţinător) şi Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret, câştigător al licitaţiei fiind, de asemenea, BMC Truck & Bus şi JT Group Oil (terţ susţinător). Pentru 22 de microbuze şi 22 de staţii de încărcare standard termenul de livrare este de 6 luni de la parafarea contractului, iar 10 microbuze şi 10 staţii de încărcare vor fi livrate până la expirarea termenul de 12 luni.

„Este acelaşi furnizor care a câştigat licitaţia în 2020 şi a adus primele 25 de autobuze electrice la Suceava, în colaborare cu ZTF din China. Eu zic că sunt cele mai bune, mai performante din România. Au trecut 4 ani, ierni şi nu au fost niciun fel de probleme, aceste autobuze circulând şi la minus 20 de grade Celsius. Mă bucur că a câştigat această firmă care aduce la Suceava autobuze de calitate, respectând termenele contractuale. Este doar un început, la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est din Piatra Neamţ urmând să depunem documentaţia pentru etapa a II-a a proiectului care va fi dezvoltat în Zona Urbană Funcţională” a subliniat Ion Lungu.

Conform specialistului tehnic al firmei, făcând parte dintr-o „generaţie modernă”, cele 18 autobuze noi cu o autonomie de 200 km vin şi cu o serie de îmbunătăţiri, respectiv cu capacitate mai mare a acumulatorilor electrici, eficienţă energetică superioară, număr sporit de locuri, cu update al softului, cu suspensii şi funcţii îmbunătăţite, cât şi cu materiale noi la interior.

Proiectul de transport public ecologic de călători va fi implementat în ZUF Suceava, dintre care, pe lângă municipiul Suceava, fac parte, oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Moara, Pătrăuţi, Şcheia, Ipoteşti, Bosanci şi Mitocu Dragomirnei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI