Marcel Ciolacu:

Miniştrii să-şi prioritizeze proiectele, nu vom renunţa la niciun program important în 2024

Începe construcţia bugetului pentru 2024, iar miniştrii trebuie să-şi prioritizeze proiectele, pentru că Guvernul nu va renunţa la niciun program important, a spus, ieri, premierul Marcel Ciolacu. Acesta afirmă că măsurile ce urmau să fie adoptate vor duce rata de absorbţie a banilor europeni la peste 90%.

Marcel Ciolacu a spus că o prioritate a Guvernului sunt fondurile europene din exerciţiul 2014-2020, care se încheie, practic, la finalul acestui an.

„Aprobăm, astăzi (joi – n.r.), o ordonanţă de urgenţă cu proceduri care permit închiderea la termen a programelor aferente acestui cadru financiar. Măsurile adoptate astăzi ne vor ajuta să ducem rata de absorbţie peste 90%”, a spus Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern.

În acelaşi scop, se alocă joi 300 de milioane de lei Ministerului Agriculturii cu care să se asigure cofinanţarea proiectelor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

„Trebuie să finalizăm investiţiile cu fonduri europene, banii să ajungă la beneficiari şi facturile să fie decontate de Comisia Europeană”, a mai spus premierul.

În contextul în care guvernanţii încep construcţia bugetului pentru 2024, premierul Marcel Ciolacu a spus că toţi miniştrii trebuie să înceapă să îşi prioritizeze proiectele.

„Legat de obiective majore, pentru că ne apucăm de construcţia bugetului pe 2024, rog toţi miniştrii să-şi prioritizeze proiectele, nu vom renunţa la nici un program important. De exemplu, Programul „Masă caldă în şcoli”, pe care l-am extins în acest an, trebuie să continue. Şi o rog pe doamna ministru al Educaţiei să dimensioneze corect pentru 2024 acest program esenţial mai ales pentru copiii din zone vulnerabile”, a mai spus premierul Ciolacu.

 

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI