Frasin

Amendă de 50.000 de lei pentru o firmă care evacua ape uzate tehnologice în râul Moldova

Garda de Mediu Suceava anunţă că a intervenit ferm împotriva unui operator economic din oraşul Frasin, activ în domeniul sortării şi spălării agregatelor minerale de râu. Aflăm că, după o serie de verificări, s-a constatat că societatea în cauză prezintă deficienţe semnificative în ceea ce priveşte evacuarea şi monitorizarea apelor uzate tehnologice în emisarul natural, respectiv râul Moldova.

Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 50.000 de lei, ni s-a precizat într-un comunicat.

„Deficienţele identificate în sistemul de evacuare şi monitorizare a apelor uzate tehnologice reprezintă o încălcare gravă a normelor de mediu şi pot avea consecinţe negative asupra calităţii apei în râul Moldova, afectând astfel mediul înconjurător şi biodiversitatea locală.

Astfel de acţiuni reprezintă un avertisment clar pentru toţi cei care nu respectă regulile impuse pentru protejarea mediului” a transmis Garda de Mediu Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI