Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a fost onorat de IPS Calinic cu Ordinul Eparhial „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”

Aflat, vineri, în vizită de lucru la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a fost onorat de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Calinic, cu Ordinul Eparhial „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a efectuat o vizită de lucru la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Delegaţia a fost întâmpinată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, de precuviosul părinte vicar administrativ Arhim. Paraschiv Dabija şi de consilieri ai Centrului Eparhial. Vizita a avut drept scop principal evaluarea stadiului lucrărilor de reabilitare şi restaurare a Bisericii „Sfântul Gheorghe” a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

De-a lungul vizitei, ministrul Dezvoltării a avut ocazia să discute cu reprezentanţii mănăstirii şi ai echipei de constructori despre progresele înregistrate în cadrul proiectului de renovare.

Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” este unul dintre importantele monumente spirituale ale României şi monument UNESCO, iar eforturile de a o restaura şi conserva pentru generaţiile viitoare sunt deosebit de apreciate, arată sursa citată.

Aflăm că ministrul Adrian-Ioan Veştea a vizitat şantierul mănăstirii, unde a avut ocazia să vadă personal munca deosebit de complexă desfăşurată pentru a readuce acest loc sfânt la strălucirea sa iniţială.

La finalul vizitei, ministrul Dezvoltării Adrian-Ioan Veştea a fost onorat cu Ordinul Eparhial „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” pentru mireni, în semn de recunoaştere a implicării sale deosebite în promovarea valorilor culturale şi religioase ale României.

„Acest ordin reprezintă un simbol al legăturii strânse dintre Biserică şi statul român în susţinerea proiectelor de restaurare şi conservare a patrimoniului cultural şi spiritual al ţării noastre. Ministerul Dezvoltării şi-a reafirmat angajamentul ferm de a susţine astfel de proiecte de importanţă naţională şi continuă să colaboreze cu instituţiile bisericeşti şi culturale pentru a conserva şi pune în valoare moştenirea culturală a României” a menţionat Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI